Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  22:54:28

Επιτέλους, κάτι πρέπει να γίνει από την Πολιτεία. ΒΟΑΚ: Ακόμα ένα θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 33χρονο. Ήδη ...40 οι νεκροί αυτού του καλοκαιριού. Κύριο

Τις τελευταίες δεκαετίες η Κρήτη βιώνει μία τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στο βωμό της ασφάλτου του ΒΟΑΚ. Η μοναδική περιφέρεια χωρίς οδικό δίκτυο. Με το τελευταίο τραγικό γεγονός, τον άδικο θάνατο των 3 παιδιών πρόσφατα.

Ακόμη ένας νεκρός στο οδικό δίκτυο των Χανίων. Αυτή τη φορά 33χρονος οδηγός μοτοσικλέτας, τα ξημερώματα, έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και προσέκρουσε σε κολόνα της ΔΕΗ, σε κεντρικό δρόμο της περιοχής του χωριού Αλικιανός. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος όπως διαπίστωσαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ που βρέθηκαν άμεσα στο σημείο του δυστυχήματος.

Τα αίτια του θανατηφόρου τροχαίο διερευνά η Τροχαία Χανίων.

Στο μεταξύ, συμβολικό αποκλεισμό διαμαρτυρίας του ΒΟΑΚ θα πραγματοποιήσουν αύριο Σάββατο 24/8/ στις 5.00 το απόγευμα στο ύψος του κόμβου του Γαλατά, πάνω ακριβώς από το σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, τρεις νέοι άνθρωποι την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Παυλάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων ΟΕΒΕΝΧ, «τις τελευταίες δεκαετίες η Κρήτη βιώνει μία τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στο βωμό της ασφάλτου του ΒΟΑΚ». «Η μοναδική περιφέρεια χωρίς οδικό δίκτυο. Με το τελευταίο τραγικό γεγονός, τον άδικο θάνατο των 3 παιδιών, ο κόμπος έφτασε στο χτένι».

Για τον λόγο αυτό έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες του νομού θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση με κύριο αιτούμενο έναν νέο ΒΟΑΚ, σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο, χωρίς καθυστερήσεις του έργου» προσθέτει και τονίζει: «Πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας, για ένα δρόμο με ασφάλεια όπως αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας».

Στους 40 οι νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα από την αρχή του έτους

Βαρύς ο «φόρος αίματος» στην άσφαλτο της Κρήτης, με τον αριθμό των θυμάτων σε τροχαία δυστυχήματα στο νησί έχει εκτοξευτεί στα 40 από την αρχή του έτους.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, τα θανατηφόρα περιστατικά των τελευταίων εβδομάδων εντείνουν την ανησυχία για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη, καθώς τα ατυχήματα αυξάνονται και η κατάσταση καθίσταται κρίσιμη. Στο ένα περιστατικό, μία σύγκρουση μεταξύ ενός ΙΧ και ενός τουριστικού λεωφορείου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών νέων ηλικίας 15 έως 22 ετών, το περασμένο Σάββατο. Μία 22χρονη κοπέλα που επέβαινε στο ίδιο όχημα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων.

Με αυτά τα τραγικά γεγονότα, ο απολογισμός των θυμάτων από τροχαία στον ΒΟΑΚ για τους μήνες του καλοκαιριού ανέρχεται ήδη σε 40, ξεπερνώντας τους αριθμούς της περσινής χρονιάς. Τα νούμερα είναι απογοητευτικά και δείχνουν με τον πιο σκληρό τρόπο ότι κάτι δεν πηγαίνει καθόλου καλά σε αυτήν την κατ' ευφημισμό μεγάλη οδική αρτηρία της Κρήτης και τα διάφορα έργα είτε για προσωρινές βελτιώσεις στο υπάρχον παλαιό δίκτυο είτε με την κατασκευή νέων τμημάτων της μεγάλης εθνικής οδού όλης της Κρήτης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline