Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  03:08:23

Εικόνες πολιτικής παράνοιας ....Έλενα Ακρίτα: Ψήφισε αντικατάσταση του Φάμελλου και τον αποχαιρετά με συγκίνηση. Λινού: Ψήφισε την πρόταση Κασσελάκη αλλά την επομένη την διαγράφει, με βάση παλαιά καταγγελία Πολάκη. Κύριο

Συνεχώς επιδεινώνεται η κατάσταση αβεβαιότητας και ρευστότητας στις κορυφές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάθε άλλο παρά ενιαία κόμμα θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πορεύεται σε τροχιά διάσπασης με τον Στέφανο Κασσελάκη να αμφισβητείται ευθέως από μεγάλη μερίδα του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμμάχησε με τον Νίκο Παππά για να καταφέρει να περάσει την πρότασή του για αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου στην θέση του προέδρου της ΚΟ. Μέσα σε όλα αυτά στελέχη του κόμματος προσπαθούν (ανεπιτυχώς) να δείξουν ότι το κόμμα να είναι ενιαίο και ότι δεν χαρακτηρίζεται από αντιφατικές τοποθετήσεις. Κάτι παρόμοιο, που συνέβη με την χθεσινή μεταχείριση κ.Λινού. Προβληματίζει ολίγον και η περίπτωση .. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Έλενα Ακρίτα, που θέλησε να βολέψει τα αβόλευτα στην όλη μεταχείριση του κ. Φάμελου για την οποία διαμαρτυρήθηκε ο ίδιος και την θεώρησε άδικη και αυθαίρετη (και λογικά και όσους βουλευτές υπερφήφισαν την πρόταση Κασσελάκη, όπως εκείνη)..

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος αρχικά φάνηκε να τάσσεται κατά της πρότασης Κασσελάκη, αλλά κατόπιν ζήτησε από τον Σωκράτη Φάμελλο να αλλάξει στάση.Ταλαντεύθηκε και φαίνεται να υπολόγισε κάποιους ενδοιασμοιύς σχετικά.

Τελικά, ψήφισε την πρόταση Κασσελάκη όπως και οι: Ευάγγελος Αποστολάκης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Καλλιόπη Βέττα, Γιώργος Γαβρήλος, Ρένα Δούρου, Ράνια Θρασκιά, Νίνα Κασιμάτη, Βασίλης Κόκκαλης, Κυριακή Μάλαμα, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Νίκος Παππάς, Πέτρος Παππάς, Γιώτα Πούλο, Γιάννης Σαρακιώτης, Θεοδώρα Τζάκρη και Ραλλία Χρηστίδου.
Έλενα Ακρίτα

Η Ακρίτα αποχαιρετά τον Σωκράτη Φάμελλο

Το πρωί της Τετάρτης με ανάρτησή της στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα αποχαιρετά με συγκινησιακό ύφος τον κ. Φάμελλο εκφράζοντας την βαθιά ευγνωμοσύνη της στο πρόσωπό του και στο γεγονός ότι «κράτησε τον ΣΥΡΙΖΑ όρθιο».

«Βαθιά ευγνωμοσύνη στον πολιτικό που σχεδόν ένα χρόνο τώρα κράτησε το κόμμα μας όρθιο κι αγωνιστηκε με ήθος, μαχητικότητα και δυναμισμό κόντρα σε όλους και σε όλα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει πολλά στον Σωκράτη Φάμελλο. Ευχαριστούμε, Πρόεδρε!», αναφέρει η Έλενα Ακρίτα ενώ απαντώντας σε κριτική χρήστη σημειώνει:
«Ως βουλευτής του κόμματος, αποχαιρετώ με εκτίμηση τον Πρόεδρο της ΚΟ. Το αν συμφωνώ ή όχι με την απόφαση το είπα στα όργανα, δεν θα το απλώσω με μανταλάκια στην ταράτσα.

ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράφεται η Αθηνά Λινού

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη - Ζητήθηκε η παραίτησή της για λόγους διαφάνειας, αναφέρουν πηγές από την Κουμουνδούρου

Την διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα ανακοινώσει σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα, μετά από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

Οι 459 σελίδες που παρέδωσε η Αθηνά Λινού την Παρασκευή στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη με τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis, όπως φαίνεται, δεν κρίθηκαν επαρκείς και έτσι αποφασίστηκε η αποπομπή της.

Τις επόμενες ώρες θα δοθεί στη δημοσιότητα, όπως αναφέρουν πηγές από την Κουμουνδούρου, η ανακοίνωση της αποπομπής της κυρίας Λινού, όπου θα αναφέρει ότι αυτή γίνεται για λόγους διαφάνειας.

Κατά πληροφορίες, η στάση της Κουμουνδούρου απέναντι στην Αθηνά Λινού είχε δρομολογηθεί από μέρες, δηλαδή από την στιγμή που τα επιπρόσθετα στοιχεία που της ζητήθηκαν, δεν απαντούσαν στα επίδικα που είχαν τεθεί.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η Αθηνά Λινού, χθες δεν ψήφισε την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη προκειμένου ο Νίκος Παππάς να αναλάβει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή φαίνεται να φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη με τον ανεξάρτητο βουλευτή Παύλο Πολάκη, ο οποίος είχε φέρει στο φως την υπόθεση της Αθηνάς Λινού και είχε ζητήσει την απομάκρυνσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς, θα μεταβεί σε λίγο στη Βουλή, προκειμένου να ενημερώσει το προεδρείο για την απόφαση του κόμματος.
στην ταράτσα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline