Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  01:04:58

Μπορεί, άραγε, η νέα απόπειρα να βοηθήσει τον Ντ. Τραμπ; Καχυποψία στην Ευρώπη για το όλο συμβάν... της Καμάλα Χάρις... Εκείνος καταλογίζει ευθύνες, ηθικής αυτουργίας στην Κ. Χάρις. Τραμπ θέλει να κερδοσκοπήσει ως θύμα. Κύριο

Περνά στην επίθεση και κατηγορεί τη «ρητορική» της Χάρις για την «απόπειρα» εναντίον του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ , που αντιμετωπίζεται σχετικά με καχυποψία από πολλά ΜΜΕ στην Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ, προσπαθεί να κερδοσκοπήσει με την νέα υπόθεση «δολοφονικής απόπειρας» εναντίον του. Εμφανιζόμενος ως θύμα πολιτικής δίωξης και αδικίας κατηγόρησε το «πολωμένο πολιτικό περιβάλλον» και τη «ρητορική» της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις και του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη φερόμενη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του το Σαββατοκύριακο.

Η ρητορική των Χάρις και Μπάιντεν, υποστηρίζει , προκάλεσαν την ενέργεια του φερόμενου ως υπόπτου Ράιαν Γουέσλι Ρουθ.

«Πίστεψε τη ρητορική του Μπάιντεν και της Χάρις και έδρασε σύμφωνα με αυτήν», δήλωσε ο Τραμπ για τον ένοπλο σε συνέντευξή του στο Fox News Digital. «Η ρητορική τους είναι αυτή που προκαλεί να με πυροβολούν, ενώ εγώ είμαι αυτός που θα σώσει τη χώρα, ενώ αυτοί είναι αυτοί που καταστρέφουν τη χώρα – τόσο από μέσα όσο και από έξω».
«Αυτοί είναι άνθρωποι που θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας», είπε ο Τραμπ. «Ονομάζεται εχθρός εκ των έσω. Αυτοί είναι η πραγματική απειλή»
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κίνητρο του υπόπτου παραμένει άγνωστο, καθώς το FBI συνεχίζει να διεξάγει εκτεταμένη έρευνα για το ιστορικό του Ρούθ, εξετάζοντας αν ο πιστολέρο που ήταν παλιά υποστηρικτής του Τραμπ απογοητεύτηκε από τη στάση του στην Ουκρανία, αναφέρουν πηγές στο ABC News.

«Εχθροί της πατρίδας»

Ο Ρουθ εμφανίστηκε σε δικαστήριο στο Γουέστ Παλμ Μπιτς το πρωί της Δευτέρας και αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα.
Ενώ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς για τη χρήση «εξαιρετικά εμπρηστικής γλώσσας», ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος επιτέθηκε και στους αντιπάλους του, αποκαλώντας τους εχθρούς για την πατρίδα.
«Αυτοί είναι άνθρωποι που θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας», είπε ο Τραμπ. «Ονομάζεται εχθρός εκ των έσω. Αυτοί είναι η πραγματική απειλή».

Η προεκλογική εκστρατεία της Χάρις δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει τις δηλώσεις του Τραμπ προς το παρόν.
Τα σχόλιά του Τραμπ τώρα αποκλίνουν από την αντίδρασή του μετά την απόπειρα δολοφονίας του νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.
Μετά τους πυροβολισμούς, ο Τραμπ είχε ζητήσει πολιτική ενότητα.
«Αυτή τη στιγμή, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να σταθούμε ενωμένοι και να δείξουμε τον αληθινό μας χαρακτήρα ως Αμερικανοί, παραμένοντας δυνατοί και αποφασισμένοι και μη επιτρέποντας στο κακό να νικήσει», είχε γράψει τότε ο Τραμπ.

Ντόναλντ Τραμπ: Ποινική δίωξη στον ύποπτο που βρέθηκε με όπλο – Για τι κατηγορείται
Ο Ρουθ εντοπίστηκε με μια καραμπίνα να κρύβεται στους θάμνους στο γήπεδο γκολφ στη Φλόριντα, όπου βρισκόταν ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μπορεί η απόπειρα να βοηθήσει τον Τραμπ;

Τέλος, η απόπειρα δολοφονίας εναντίον προεδρικού υποψηφίου, συνήθως δημιουργεί ένα μεγάλο κύμα συμπάθειας προς το πρόσωπο του και ακολούθως αυτό μπορεί να μεταφραστεί από πολλές απόψεις ως μία πολιτική ώθηση.
Η απόπειρα αυτή έρχεται σε μία στιγμή αρκετά κρίσιμη για την κούρσα, καθώς οι δύο υποψήφιοι δίνουν μάχη στήθος με στήρθος. Μάχονται για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες αναποφάσιστους ψηφοφόρους σε πολιτείες που ταλαντεύονται.

Αν και η πολιτική εν γένει είναι εφαρμοσμένη τέχνη, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για την αλλαγή των αντιλήψεων για τον πρώην πρόεδρο. Επίσης ο πρώην πρόεδρος είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσει τα τελευταία γεγονότα για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ότι είναι θύμα δίωξης που έχει σκοπό να τον κρατήσει μακριά από την εξουσία.
Παρά ταύτα είναι πολύ νωρίς να πει κανείς αν τελικά η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρεπουμπλικανού προέδρου, θα μπορούσε να επηρεάσει τα πολιτικά δεδομένα, βοηθώντας τον να νικήσει την προεδρική κούρσα

Ποινική δίωξη για δυο κατηγορίες που σχετίζονται με την κατοχή πυροβόλου όπλου ασκήθηκε από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στον 58χρονο Ράιαν Ρουθ, που συνελήφθη έξω από το γήπεδο γκολφ όπου βρισκόταν ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρουθ, που οδηγήθηκε αλυσοδεμένος στο δικαστήρια, μία ημέρα αφότου εντοπίστηκε με μια καραμπίνα να κρύβεται στους θάμνους στο γήπεδο γκολφ στη Φλόριντα, κατηγορείται για κατοχή πυροβόλου όπλου, ενώ έχει καταδικαστεί για κακούργημα για κατοχή πυροβόλου όπλου με σβησμένο σειριακό αριθμό.
Η ακρόαση ορίστηκε για τις 23 Σεπτεμβρίου και η απαγγελία κατηγορίας για τις 30 Σεπτεμβρίου
Το CNN μετέδωσε πως πρόκειται για μια προκαταρκτική κίνηση του δικαστηρίου, προκειμένου ο Ρουθ να τεθεί υπό κράτηση ενόσω θα του απαγγέλλονται πρόσθετες κατηγορίες που θα σχετίζονται με απόπειρα δολοφονίας. Μένει να αποδειχτεί αν ο Ρουθ είχε τέτοια πρόθεση.

Ο Ρουθ εμφανίστηκε σε ομοσπονδιακή δικαστική αίθουσα στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Φορούσε σκούρα ρούχα φυλακής και τα χέρια και τα πόδια του ήταν αλυσοδεμένα.
Υπό κράτηση μέχρι τη δίκη

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα, ο Ρουθ απάντησε στις ερωτήσεις του δικαστή με νεύματα και απαντήσεις τύπου: «ναι, κύριε δικαστά».

Ο δικαστής διαπίστωσε ότι ο Ρουθ δεν μπορούσε να πληρώσει δικό του δικηγόρο, αφού δήλωσε ότι είχε «μηδενικά κεφάλαια» σε αποταμιεύσεις. Εβγαζε 3.000 δολάρια το μήνα πριν από τη σύλληψή του, είπε, αλλά δεν είχε κανένα περιουσιακό στοιχείο πέρα από δύο φορτηγά στη Χαβάη.
Ο εισαγγελέας Ανταμ ΜακΜίτσελ δήλωσε ότι θα ζητήσει προφυλάκιση, επικαλούμενος κίνδυνο φυγής και κίνδυνο για την κοινότητα.

To προφίλ του 58χρονου

Σε συνέντευξή του στο Newsweek Romania τον Ιούνιο του 2022, ο Ρούθ μίλησε για τις προσπάθειές του να στρατολογήσει εθελοντές για τη Διεθνή Λεγεώνα Άμυνας της Ουκρανίας, μια μονάδα των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Με βάση τα προφίλ του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης -διαγράφτηκαν μέσα σε ώρες αφότου έγινε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, είναι θερμός υποστηρικτής της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία και είχε καταβάλει προσπάθειες να στρατολογήσει ξένους εθελοντές για να πάνε εκεί να πολεμήσουν. Αν και ο Ρουθ είχε ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ το 2016, απογοητεύτηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, και του έχει επιτεθεί φραστικά σε ορισμένες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια έκθεση του Semafor που δημοσιεύθηκε στις 10 Μαρτίου 2023, ανέφερε τον Routh ως επικεφαλής του Διεθνούς Κέντρου Εθελοντών (IVC) στην Ουκρανία, ενός ιδιωτικού οργανισμού που εργάζεται για την «ενδυνάμωση των εθελοντών» και άλλων μη κερδοσκοπικών ομάδων που εργάζονται για την «ενίσχυση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη την Ουκρανία», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του IVC.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline