Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  02:48:40

Ελον Μάσκ: «Kρίμα για την Ελλάδα... Σχεδόν διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις... 140.000 θάνατοι και μόνο 75.000 γεννήσεις». Καθώς η χώρα αργοπεθαίνει με κρίσιμο όριο για όλο τον Ελληνισμό. το 2070. Κύριο

Ο δισεκατομμυριούχος σχολίασε για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, κρίσιμο και καθοριστικής σημασίας για τους Έλληνες και τη χώρα τους.

Το δραματικό δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, μεγά εθνικό για όλο τον Ελληνισμό και το μέλλον του, φαίνεται ότι προβληματίζει ιδιαίτερα τον Έλον Μασκ.
Ο CEO της Tesla και ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου σχολίασε για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, την «πληθυσμιακή κατάρρευση» της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλον Μασκ αναπαρήγαγε ένα post που λέει ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί απότομα έως και κατά 25% έως το 2070 - πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 4%.

«Οι οικονομικές προκλήσεις έχουν επιδεινώσει την κρίση»

Η ανάρτηση που έχει αναδημοσιεύσει ο Μασκ αναφέρει τα εξής στοιχεία για την Ελλάδα:

«Νέα στοιχεία προβλέπουν ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί απότομα έως και 25% έως το 2070, πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 4%. Το 2022, η χώρα κατέγραψε λιγότερες από 77.000 γεννήσεις, τις χαμηλότερες εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τις 140.000.

Οι οικονομικές προκλήσεις, οι χαμηλοί μισθοί και η υψηλή ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς νέους Έλληνες στο εξωτερικό, επιδεινώνοντας την κρίση. Το ποσοστό γονιμότητας στην Ελλάδα είναι πλέον μόλις 1,32 γεννήσεις ανά γυναίκα, οδηγώντας σε γήρανση του πληθυσμού. Η κυβέρνηση έχει εισαγάγει φορολογικά κίνητρα και μέτρα στήριξης της οικογένειας για την καταπολέμηση της τάσης, με τους αξιωματούχους να την αποκαλούν τη «μεγαλύτερη απειλή» του έθνους».

Μασκ: «Ουάου» αναφωνεί για το δημογραφικό στην Ελλάδα

O Ίλον Μασκ τα βάζει με το δημογραφικό της χώρας μας, αναδημοσιεύοντας ανάρτηση άλλου χρήστη με αναφορά στη ραγδαία μείωση του πληθυσμού

Ειδικότερα, με αίσθημα ανησυχίας και προβληματισμού, αναδημοσιεύοντας ανάρτηση άλλου χρήστη, στην οποία αναφέρεται ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας αναμένεται να υποχωρήσει ραγδαία κατά 25% από σήμερα έως το 2070, σε σχέσει με αντίστοιχη πρόβλεψη μείωσης μόλις 4% σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο παγκόσμιος μεγιστάνας, γνωστός τον κυνικό ρεαλισμό του, σχολίασε:
«Ουάου, περίπου διπλάσιοι άνθρωποι πέθαναν σε σχέση με τα μωρά που γεννήθηκαν».

Ο CEO της Tesla και ιδιοκτήτης του X (πρώην Twitter), είχε αναφέρει ότι «η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που βιώνουν κατάρρευση του πληθυσμού τους, λόγω των χαμηλών ρυθμών των γεννήσεων».
Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του Euronews για την Ελλάδα, η χώρα προετοιμάζεται για μια μεγάλη πληθυσμιακή κατάρρευση που τροφοδοτείται από την κατακόρυφη πτώση του αριθμού των γεννήσεων, τη μαζική μετανάστευση και τα χαμηλά ποσοστά γονιμότητας.

«Έξι χρόνια μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια σηματοδοτώντας το επίσημο τέλος μιας οδυνηρής οικονομικής κρίσης, η χώρα αντιμετωπίζει τώρα ένα νέο είδος έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσε να επηρεάσει την κοινωνική και οικονομική της δομή: τη μείωση του πληθυσμού» γράφει το Euronews.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έως το 2070 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μπορούσε να συρρικνωθεί έως και 25% , πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 4%.

Το 2022, η χώρα κατέγραψε λιγότερες από 77.000 γεννήσεις, τις χαμηλότερες σχεδόν του αιώνα, ενώ οι θάνατοι σχεδόν διπλασίασαν αυτόν τον αριθμό, φτάνοντας τις 140.000. Τίποτα δεν δείχνει ότι αυτή η τάση θα αλλάξει σύντομα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline