Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  00:34:13

Άρχισαν τα συντροφικά μαχαιρώματα στο ΠΑΣΟΚ. Δούκας: Όταν ψηφίζεις Δούκα, βγαίνει Δούκας, όχι Τσίπρας. Γερουλάνος: Ο νέος πρόεδρος μόνο βουλευτής και μη διπλοθεσίτης. Κύριο

Δούκας : «Aπαιτεί από εμένα ότι δεν τήρησε αυτός ο ίδιος. Ο Γερουλάνος το 2021 που κατέβηκε δεν ήταν βουλευτής και ήταν επικεφαλής παράταξης στον Δήμο Αθηναίων».

«Όταν ψηφίζεις Δούκα βγαίνει Χάρης Δούκας, όχι Τσίπρας. Τι είναι αυτά που λέτε!», τόνισε με νόημα ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας.
«Το ΠΑΣΟΚ ήταν κλειστό και φοβικό, πρέπει να επιστρέψει στα μέλη και στους φίλους του», τόνισε επίσης εν όψει της μάχης των εσωκομματικών εκλογών.
Είπε επίσης πως «θέλω το ΠΑΣΟΚ να γίνει η μεγάλη δύναμη προοδευτική δύναμη. Δεν θέλω το ΠΑΣΟΚ να γίνει κολυμπήθρα του Σιλωαμ για κανένα. Όσοι λοιδόρησαν το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν θέση».

Χάρης Δούκας: Και ο Γερουλάνος το 2021 που κατέβηκε για την προεδρία, δεν ήταν βουλευτής

«Σέβομαι και εκτιμώ τον Παύλο Γερουλάνο», σχολίασε σε σχέση με τα «καρφιά» που εξαπέλυσε χθες ο τελευταίος στην χθεσινή συνεδρίαση της διευρυμένης Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, όπου τόνισε πως «η ηγεσία ενός κόμματος δεν είναι δουλειά part time, είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης και αποκλειστικής αφοσίωσης», τονίζοντας πως ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να είναι εκλεγμένος βουλευτής. «Και αυτός το 2021 που κατέβηκε δεν ήταν βουλευτής», σχολίασε με νόημα ο δήμαρχος Αθηναίων.
«Στη Βουλή έχουμε άξια στελέχη», σημείωσε επίσης ο Χάρης Δούκας, αναφερόμενος στην κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματος.

«Τα κόμματα δεν είναι μονοπρόσωπες εταιρείες. Παρουσιάζω ένα άλλο μοντέλο συμμετοχικής διακυβέρνησης», πρόσθεσε ο Χάρης Δούκας σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.
Επανέλαβε, δε, την ανάγκη για ευρύτερη συνεργασία στην Κεντροαριστερά, τονίζοντας πως «κοινοβουλευτικά πρέπει να υπάρχουν συγκλίσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ για κοινες νομοθετικές πρωτοβουλίες να ενισχυθεί το ΕΣΥ, η παιδεία κλπ».

«Δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ», δήλωσε, προσθέτοντας την ανάγκη να κατατεθεί μια «καθαρή πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης».
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Χάρη Δούκα στα Παραπολιτικά 90,1
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο Χάρης Δούκας επεσήμανε:

Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Θέλω το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει Κίνημα, να ενώσουμε δυνάμεις στην κοινωνία και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει την κατεύθυνση της χώρας. Αυτό σημαίνει να αλλάξουμε το σύστημα διακυβέρνησης που δημιουργεί μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών ενώ εμείς θέλουμε μια κοινωνία με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.

Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Το βασικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι την προηγούμενη περίοδο ήταν κλειστό, φοβικό ενώ θέλω να είναι ανοιχτό, συμμετοχικό. Θέλω να ενώσω όλες τις γενιές, να υπάρχουν όργανα που να λειτουργούν κι όλοι όσους συναντάμε δυόμιση μήνες τώρα να αισθάνονται ότι έχουνε ρόλο, ότι έχουν λόγο και ότι συμμετέχουν ότι συνδιαμορφώνουν και ότι τελικά είναι αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν για το μέλλον τους. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιστρέψει τους φίλους και στα μέλη του και να δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους κάνοντάς τους συμμέτοχους στη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε μπροστά μας.

Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Θέλω το ΠΑΣΟΚ να γίνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη ενώνοντας δυνάμεις στην κοινωνία, με προοδευτικούς και δημοκράτες που πιστεύουν αξιακά στη δημοκρατία, στη δικαιοσύνη, στη λογοδοσία και στη διαφάνεια και θέλουν να έρθουν μαζί μας στην πρώτη γραμμή στρατιώτες και όχι στρατηγοί. Δεν θέλω το ΠΑΣΟΚ να γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανέναν και όσοι μας χλεύασαν και μας λοιδόρησαν για μια καρέκλα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.
Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Γερουλάνου ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρίσκεται στη Βουλή

Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Σέβομαι και εκτιμώ τον Παύλο, μου έκανε εντύπωση αυτή η αναφορά διότι ο ίδιος το 2021 που ήταν υποψήφιος πρόεδρος δεν ήταν βουλευτής. Ταυτόχρονα εκείνη την περίοδο που ήταν υποψήφιος πρόεδρος και δεν ήταν βουλευτής ήταν επικεφαλής στη δημοτική παράταξη στην Αθήνα και δημοτικός σύμβουλος.

Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Τα κόμματα και οι παρατάξεις δεν είναι μονοπρόσωπες εταιρείες ούτε ΑΕ και δεν πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε με τέτοιους όρους «διευθύνων σύμβουλος, γενικός διευθυντής» αλλά με όρους συμμετοχής και δημοκρατίας. Αυτό παρουσιάζω και εγώ, ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που δεν είναι εταιρικό, που δεν είναι παρέα, που είναι συμπεριληπτικό και συμμετοχικό.

Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Έχουμε κορυφαία στελέχη βουλευτές, πολύ άξιους ανθρώπους οι οποίο μέχρι τώρα και όλη αυτή την περίοδο έχουν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στη βουλή και μπορούσε σε όλες αυτές τις μάχες να έχουν ένα πολύ καθαρό λόγο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline