Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  00:38:32

Ασυνήθιστη δημοσκόπηση χθες για τον ΣΥΡΙΖΑ από την ALCO... Eχουν, λέει, ίση επιρροή στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας και Κασσελάκης. Διχασμός για τη διαγραφή του και είναι προτιμώμενος για αρχηγός στις εκλογές και από τον Τσίπρα. Κύριο

Δημοσκόπηση ALCO, η μόνη με παρόμοια αποτελέσματα: Ντέρμπι Κασσελάκη – Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τη στάση των πολιτών απέναντι σε ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα, αλλά και στις εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καταγράφει δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha.
Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 23,7%, το ΠΑΣΟΚ 13,2%, η Ελληνική Λύση 9,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,1%, το ΚΚΕ 7,7%, η Νίκη 3,8%, η Φωνή Λογικής 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,3%, το ΜέΡΑ25 2% και η Νέα Αριστερά 1,2%.

Ντέρμπι Κασσελάκη – Τσίπρα
Αναφορικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, το 49% των ερωτηθέντων τη θεωρεί σωστή, ενώ το 25% λανθασμένη. Απαντώντας στο ίδιο ερώτημα, όσοι δήλωσαν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2023, θεωρούν σωστή την απόφαση σε ποσοστό 45% και λανθασμένη σε ποσοστό επίσης 45%.

Σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να αυξήσει την κοινωνική και πολιτική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ και να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές, οι απαντήσεις καταγράφουν ελαφρύ προβάδισμα του Αλέξη Τσίπρα (11%), έναντι του Στέφανου Κασσελάκη (10%).
Ακολουθούν οι Φάμελλος (6%), Πολάκης (6%) και με ποσοστό 1% οι Παππάς, Γεροβασίλη, Φαραντούρης, Αρβανίτης και Γκλέτσος. Στην πλειοψηφία τους οι ερωτώμενοι απάντησαν κανένας (29%).

Στο ίδιο ερώτημα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούν στην πρώτη θέση τον Κασσελάκη με 31% και ακολουθούν Τσίπρας (15%), Φάμελλος (9%), Παππάς (7%) και Πολάκης (6%).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline