Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  00:45:14

Αρχίζει να γίνεται ασφαλές το προβάδισμα για την Καμάλα Χάρις. Στο 6% η διαφορά από τον Ντ. Τραμπ. Κρίσιμες δοκιμασίες οι 7 Πολιτείες και η οικονομία. Κύριο

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθεί, σε μεγάλο βαθμό, σε περίπου επτά κρίσιμες πολιτείες όπου η προεκλογική μάχη είναι αμφίρροπη. Η δημοσκόπηση αυτή καταγράφει το δυνατό σημείο του Τραμπ σε ένα κομβικό ζήτημα, την αμερικανική οικονομία.

Το προβάδισμα της αντιπροέδρου μέχρι τώρα είναι εκτός στατιστικού λάθους καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο προβάδισμα που έχει καταγραφεί στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας

1. Συγκεκριμένα, η Κάμαλα Χάρις διευρύνει το προβάδισμά της απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ με διαφορά 6%, τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα σε δημοσκόπηση στη διάρκεια της προεδρικής κούρσας.
Η Χάρις συγκεντρώνει μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων ποσοστό 51% έναντι 45% του Τραμπ στην δημοσκόπηση της Morning Consult που πραγματοποιήθηκε στις 13-15 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση τριών μονάδων σε σχέση με τα ποσοστά πριν το debate της 10ης Σεπτεμβρίου.
Η δημοσκόπηση Morning Consult διεξήχθη στις 13-15 Σεπτεμβρίου σε 11.022 πιθανούς ψηφοφόρους.

Το προβάδισμα της αντιπροέδρου είναι εκτός στατιστικού λάθους.

Η Χάρις σημειώνει την ίδια διαφορά μεταξύ και των ανεξάρτητων, με το 47% να τάσσεται υπέρ της έναντι 41% που εκφράζουν την προτίμησή τους στον Τραμπ με το 6% να λέει ότι θα προτιμούσε κάποιον άλλο.
Περίπου 6 στους 10 πιθανούς ψηφοφόρους που παρακολούθησαν τη συζήτηση του ABC News , το 61%, είπε ότι η αντιπρόεδρος ήταν η νικήτρια της συζήτησης. Περίπου 1 στους 5 Ρεπουμπλικανούς κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα, ενώ περίπου το 33% των πιθανών ψηφοφόρων που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι ο Τραμπ κέρδισε την αναμέτρηση.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι η Χάρις έχει συνολικά προβάδισμα 6% επί του Τραμπ σε εθνικό επίπεδο παρότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθεί, σε μεγάλο βαθμό, σε περίπου επτά κρίσιμες πολιτείες όπου η προεκλογική μάχη είναι αμφίρροπη. Η δημοσκόπηση αυτή καταγράφει το δυνατό σημείο του Τραμπ σε ένα κομβικό ζήτημα, την αμερικανική οικονομία.

"Αυτός είναι ο λόγος που κρατάει τόσο κοντά τα ποσοστά των υποψηφίων", εκτιμά η Κάρλιν Μπόουμαν, δημοσκόπος στη συντηρητική δεξαμενή σκέψης American Enterprise Institute. Ωστόσο, η Χάρις έχει προβάδισμα 1% επί του Τραμπ (43% με 42% ) στο ερώτημα που δέχτηκαν οι ψηφοφόροι ποιός θα επιδιώξει να δημιουργήσει "ένα οικονομικό κλίμα που θα είναι καλό για εμένα και την οικογένειά μου". Οι ψηφοφόροι απάντησαν επίσης ότι η Χάρις είναι πιθανότερο να θέσει ως προτεραιότητα την εξασφάλιση οικονομικά εφικτής υγειονομικής περίθαλψης και την κατασκευή γεφυρών και δρόμων.

Προβάδισμα για την Κάμαλα Χάρις δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις Ο Τραμπ είχε προβάδισμα στον πληθωρισμό, ο οποίος επί προεδρίας Μπάιντεν αυξήθηκε το 2021 και το 2022. Περίπου 43% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ο Τραμπ είναι πιθανότερο να "μειώσει τις τιμές για τα ήδη καθημερινής κατανάλωσης, όπως τα είδη μαναβικής και η βενζίνη" σε σχέση με 36% που επέλεξαν την Χάρις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline