Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  00:32:07

Μετά τη «Σχολή Μωραΐτη» και τις κρούσεις στη «Σχολή Γείτονα», ετοιμάζεται μεγάλο deal εξαγοράς στην ιδιωτική εκπαίδευση με τον Βασίλη Δασκαλάκη του Ομίλου BCA. Κύριο

Η  Πολυεθνική επιχείρηση Παιδείας Inspired Education Group, την οποία ίδρυσε και διαχειρίζεται ο Λιβανοβρετανός επιχειρηματίας και investment banker Nadim M. Nsouli, βρίσκεται σε συζητήσεις για την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο και της Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα, μετά τη Σχολή Μωραίτη..

Ακόμη μία επένδυση μεγάλου εκπαιδευτικού οργανισμού στο εξωτερικού είναι γεγονός στην εγχώρια αγορά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Δασκαλάκης που είναι επίσης πρόεδρος στο γνωστό Ιδιωτικό Κολλέγιο, BCA, προχώρησε στην πώληση του ιδιωτικού σχολείου "The International School of Athens" στον βρετανικό όμιλο Dukes Education. Σημειώνεται ότι το International School of Athens διατηρεί περίπου 700 μαθητές και αποτελεί IB Continuum World School, κάτι που σημαίνει ότι αναλαμβάνει την προετοιμασία των μαθητών για προγράμματα διεθνούς πτυχίου International Baccaleuareate, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης από τo νηπιαγωγείο έως και την τρίτη λυκείου. Πρόκειται για την πρώτη επένδυση του Dukes Education στην Ελλάδα έως αυτή τη στιγμή.

Αλλοδαποί το 50% των μαθητών του

Σημειώνεται ότι στο International School of Athens φοιτούν Κινέζοι μαθητές, οι οποίοι αντιστοιχούν σε περίπου το 20% του συνόλου του δυναμικού του. Επιπλέον, το 50% του συνόλου των μαθητών του είναι ξένοι που φοιτούν στην Ελλάδα και από το υπόλοιπο 50% των Ελλήνων που φοιτούν σε αυτό, περίπου οι μισοί είναι Έλληνες του εξωτερικού. Σημειώνεται ότι το ISA αποτελεί μία υγιή και κερδοφόρα επιχειρηματική οντότητα, η οποία στη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου του 2023 είχε κύκλο εργασιών 6,88 εκατομμύρια ευρώ και καθαρά κέρδη 1,59 εκατομμύρια ευρώ από 5,99 εκατομμύρια ευρώ και κέρδη 1,4 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα στην προηγούμενη οικονομική χρήση.

To διεθνές κοινό που φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο αποτέλεσε πόλο έλξης για τον βρετανικό εκπαιδευτικό οργανισμό, ο οποίος είδε στην Ελλάδα την ευκαιρία για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του. Η εξαγορά αφορά στο 100% του συγκεκριμένου σχολείου και του διακριτικού του τίτλου, χωρίς σε αυτήν να περιλαμβάνεται απόκτηση ακίνητης περιουσίας.

H κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια μίας σειράς επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία διετία στην Ελλάδα, με χαρακτηριστικότερες την πρόσφατη εξαγορά της Σχολής Μωραΐτη από την Inspired Education Group, έναν από τους ισχυρούς ομίλους στην ιδιωτική εκπαίδευση παγκοσμίως με 115 ιδιωτικά σχολεία σε 24 χώρες και 90.000 μαθητές.

Dukes Education: Διερευνά και νέα εξαγορά στην Ελλάδα

Κατά πληροφορίες αυτή τη στιγμή το Dukes Education αναζητά την επόμενή του επενδυτική τοποθέτηση στην Ελλάδα, όπου ενδιαφέρεται να διευρύνει το εκτόπισμά του με νέα εξαγορά. Η Dukes Education είναι ένας όμιλος βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων και κολεγίων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ιδρυτής της είναι ο Aatif Hassan. Ο όμιλος παρέχει επίσης μία σειρά από υπηρεσίες συμπληρωματικής εκπαίδευσης – ημερήσιες κατασκηνώσεις, θερινά σχολεία και συμβουλευτικές υπηρεσίες για πανεπιστημιακές σπουδές. Με αυτόν τον τρόπο έχει συστήσει μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική προσέγγιση που δεν περιορίζεται μόνο στην σχολική περίοδο, αλλά και πέρα από την τάξη.
Ο Aatif Hassan έχει ιδρύσει και την Cavendish Education όμιλο σχολείων για μαθητές με αυτισμό και δυσλεξία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline