Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024  05:19:35

Νέα, θρασύτατη επίθεση σε αστυνομικούς με ξύλα και πέτρες σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο. Ειδική διάταξη για τις κλοπές του στον ΟΣΕ, ΔΕΗ και αλλού, ετοιμάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης. Κύριο

Υπουργός Φλωρίδης για τις δολιοφθορές στις γραμμές του ΟΣΕ από Ρομά: «Οι δράστες θα πάνε μέσα για κακούργημα».

Το νέο κρούσμα από την συστηματική, πολύ πυκνή θρασύτητα-βιαιότητα κατά της αστυνομίας μερίδας Ρομά-τσιγγάνων της παρανομίας.Οι αστυνομικοί μετέβησαν σε οικία Ρομά για διατάραξη κοινής ησυχίας και εκεί δέχθηκαν ρίψη αντικειμένων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 αστυνομικοί

Eπίθεση με ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα δέχθηκε ομάδα της ΟΠΚΕ σε καταυλισμό Ρομά στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια περιπολίας που πραγματοποιούσε τα ξημερώματα της Κυριακής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί μετέβησαν σε οικία για περιστατικό διατάραξης κοινής ησυχίας και εκεί δέχθηκαν ρίψη αντικειμένων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 αστυνομικοί, με τον ένα εξ αυτών να φέρει τραύματα στο κεφάλι, ενώ προκλήθηκαν φθορές και στο υπηρεσιακό όχημα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο.
Στη συνέχεια, η ομάδα αστυνομικών που δέχτηκε την επίθεση, ενισχύθηκε με τρεις ομάδες ΟΠΚΕ και προσέγγισαν εκ νέου την οικία προχωρώντας στη σύλληψη ένας 31χρονου και μιας 38χρονης που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τ.Α. Ασπροπύργου.

Θήβα: Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την κλοπή σιδηροδρομικού υλικού

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ερευνά τις καταγγελίες για την κλοπή σιδηροδρομικού υλικού από το σταθμό της Θήβας.

Προκαταρκτική εξέταση για την κλοπή υλικών στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θήβας, η οποία κατεγράφη από τηλεοπτικό σταθμό, διέταξε την Πέμπτη η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Σύμφωνα με το οπτικοακουστικό υλικό (από τον ΣΚΑΙ), άγνωστοι σπάνε τσιμεντένια περιβλήματα για να τραβήξουν τα καλώδια της ηλεκτρονικής σηματοδότησης σε ράγες.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα ερευνηθούν τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.

Φλωρίδης για τις δολιοφθορές στις γραμμές του ΟΣΕ από Ρομά: Οι δράστες θα πάνε μέσα για κακούργημα

Για την εισαγγελική παρέμβαση για τις δολιοφθορές στον ΟΣΕ και τις λεηλασίες στις γραμμές των τρένων, μίλησε ο Yπουργός Δικαιοσύνης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
«Με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, αυτές οι πράξεις έχουν μετατραπεί σε κακούργημα, έτσι και τους πιάσουν (τους δράστες), θα πάνε μέσα. Τώρα η ελληνική αστυνομία είναι εξοπλισμένη με ένα καλό ποινικό δίκαιο, που επιτρέπει στη δουλειά της να έχει αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο Γιώργος Φλωρίδης.

Αναφορικά με την καθυστέρηση στην απονομή Δικαιοσύνης σχολίασε πως «Το πρόβλημα τυραννάει τη χώρα εδώ και 200 χρόνια. Οι νόμοι που ψηφίσαμε τον τελευταίο χρόνο – όπως η εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες – οδηγούν στη θεμελίωση της βάσης για να αλλάξουν όλα».
«Θα είμαστε εκτός πραγματικότητας εάν δεν αναγνωρίσουμε ότι μια μερίδα του κόσμου έχει προβλήματα, τα οποία ξεκινάνε από την οικονομική βάση», είπε για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως.
Σχετικά

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline