Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024  04:22:55

Φτωχή η τηλεθέαση του τρίωρου debate του ΠΑΣΟΚ: μόλις 8% οι σταθεροί τηλεθεατές. Κοντά στις 300.000 οι τηλεθεατές αυτοί, σε τηλεοπτικό κοινό των 5,5 εκατ. Κύριο

Παράλληλα 600.000 τηλεθεατές φέρονται να είδαν την τηλεμαχία μέσω Ertnews έστω για ένα λεπτό μόνο.

Φτωχή τηλεθέαση για το τρίωρο debate, πολιτισμένο, ενδιαφέρον αλλά και αργόσυρτο σε πολλά σημεία, με δευτερεύον ενδιαφέρον μεταξύ των έξι υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, που φιλοξένησε το ΕΡΤNEWS. Η τηλεμαχία απασχόλησε έντονα πριν και μετά τα social media ενώ έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος ασχολήθηκε εκτενώς με αναλύσεις για τις επιδόσεις των «6», τους «κερδισμένους» και τους «χαμένους».
Στον γενικό ανταγωνισμό τα νούμερα που σημείωσε το debate ήταν μέτρια με τους άνδρες άνω των 55 να αποτελούν την ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό.

8% στο σύνολο και 300 χιλ. τηλεθεατές κατά μέσο όρο

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη τις μετρήσεις της Nielsen που «επεξεργάστηκε το τμήμα Έρευνας και Ανάλυσης της ΕΡΤ», η τηλεμαχία σημείωσε ένα 8% στο σύνολο, ξεχωρίζοντας ειδικά στους άνδρες άνω των 55 ετών όπου σημείωσε 15,8%.

Άνδρες άνω των 55 οι περισσότεροι τηλεθεατές

300 χιλ. τηλεθεατές είδαν την τηλεμαχία κατά μέσο όρο και 600 χιλ. την παρακολούθησαν έστω για ένα λεπτό, ενώ είχε και 29.355 θεάσεις μέσω ERTflix. Σε επίπεδο λεπτού «άγγιξε» το 10,7% στο σύνολο και το 20,7% στους άνδρες άνω των 55.

Να σημειωθεί ότι τόσο τα νούμερα του debate, που μεταδόθηκε μόνο από το ΕΡΤNEWS, όσο και τα γενικότερα του καναλιού δεν αποτυπώνονται στους επίσημους πίνακες τηλεθέασης της Nieslesn, διότι επισήμως το ειδησεογραφικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης δεν συμμετέχει στις μετρήσεις.

Οι διεκδικητές της ηγεσίας στη τηλεμαχία, πολλοί στον αριθμό προέβησαν σε προσωπικές θέσεις και απόψεις, αναγκαστικά γενικόλογες λόγω του χρονικού περιορισμού των απαντήσεων και του μεταξύ τους διαλόγου. Γενικώς και οι έξη φρόντισαν να καλύψουν τα αδύναμα σημεία τους , με καλύτερες σχετικά τοποθετήσεις από την κ. Διαμαντοπούλου και περισσότερες του κ. Ανδρουλάκη για την αρχηγία του παίζοντας πολλές φορές άμυνα, ανταλλάσσοντας μικρής έντασης αιχμές και προσωπικές βολές.

Ευχαριστημένοι μέσω ανακοίνωσης δηλώνουν στην ΕΡΤ από 1.τo debate των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, καθώς αυξήθηκαν τα ποσοστά τηλεθέασης στο Ertnews, ενώ η μετάδοση προκάλεσε πολλά σχόλια τηλεθεατών στα social media.

Το debate των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στο Ertnews «κέρδισε τις εντυπώσεις» αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen που επεξεργάστηκε το τμήμα Έρευνας και Ανάλυσης της ΕΡΤ, την τηλεμαχία παρακολούθησαν τουλάχιστον για ένα λεπτό περισσότεροι από 600.000 τηλεθεατές, ενώ η μέση τηλεθέαση ανήλθε σε 300.000 στην άκρως ανταγωνιστική ζώνη του prime time.
«Θερμή ήταν και ανταπόκριση του κοινού στα social media που επιδοκίμασαν τόσο τους δύο δημοσιογράφους της ΕΡΤ Απόστολο Μαγγηριάδη και Γιώργο Κουβαρά για τις ερωτήσεις τους, όσο και την ουσία της τηλεμαχίας» αναφέρει η ΕΡΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Κέρδισε τις εντυπώσεις η τηλεμαχία των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Ertnews.
Ο τρόπος διοργάνωσης της χθεσινής τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε συνδυασμό με το νέο πιο ελεύθερο και άμεσο υπόδειγμα διαλόγου που εφαρμόστηκε, αποτυπώθηκε και στα ποσοστά τηλεθέασης του Ertnews.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen που επεξεργάστηκε το τμήμα Έρευνας και Ανάλυσης της ΕΡΤ, την τηλεμαχία παρακολούθησαν τουλάχιστον για ένα λεπτό περισσότεροι από 600.000 τηλεθεατές, ενώ η μέση τηλεθέαση ανήλθε σε 300.000 στην άκρως ανταγωνιστική ζώνη του prime time.
To μερίδιο της τηλεθέασης στο σύνολο του κοινού έκανε μέσο όρο 8%, ενώ στο ανδρικό κοινό άνω των 55 ετών έφτασε στο 15,8%. Εντυπωσιακά ήταν επίσης τα ποσοστά σε επίπεδο λεπτού, με το σύνολο του κοινού να αγγίζει το 10,7% και το ανδρικό κοινό άνω των 55 ετών να φτάνει το 20,7%.

Στην προαναφερόμενη τηλεοπτική κάλυψη πρέπει να προστεθούν και άλλες 29.335 θεάσεις που έγιναν μέσω του Ertnews της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX, αλλά και του Ertnews1 που μετέδιδε την τηλεμαχία με παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 67% των θεάσεων αυτών προήλθαν από PC και tablets.

Θερμή ήταν και ανταπόκριση του κοινού στα social media που επιδοκίμασαν τόσο τους δύο δημοσιογράφους της ΕΡΤ Απόστολο Μαγγηριάδη και Γιώργο Κουβαρά για τις ερωτήσεις τους, όσο και την ουσία της τηλεμαχίας.
Μάλιστα το hashtag #debate «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση των τάσεων στο «Χ» (πρώην Twitter), με τους χρήστες να συζητούν για τις τοποθετήσεις και τις αντιπαραθέσεις των υποψηφίων, τις ερωτήσεις, αλλά και το γενικότερο κλίμα της συζήτησης».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline