Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024  13:27:04

Καραμανλής- Σαμαράς μετά το τηλεφώνημα του Μητσοτάκη: Θα πάνε την Παρασκευή στην στις ρίζες του κόμματος στη Ρηγίλλης για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Κύριο

Μόνο ως απλοί ακροατές, χωρίς ιδιαίτερο ρόλοι και συμπαρουσίαση στο μπαλκόνι με Μητσοτάκη.

Στόχος να φανεί η ενότητα στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος.Την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Κώστα Καραμανλή και στον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να τους προσκαλέσει προσωπικά στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ που θα λάβει χώρα αυτήν την Παρασκευή στη Ρηγίλλης σε ένα υπαίθριο πανηγύρι με σκοπό να συνδεθεί με τις ρίζες της παράταξης και όλους τους άλλους μεγάλους συμβολισμούς του ιστορικού εκείνου κτιρίου « Ρηγίλλης 17».

«Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ οι δύο πρώην πρωθυπουργοί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, δηλώνοντας πως δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει, αν θα παρευρεθούν ή όχι.
Ερωτηθείς για την αποπομπή του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμία δυσφορία στην κυβέρνηση με τον Βασίλη Οικονόμου».

Υπενθυμίζεται ότι η αποπομπή του Δημήτρη Καρρά ήρθε μετά από δημοσιεύματα που τον συνδέουν με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από κύκλωμα trafficking.
«Απερρίφθη από τον Πρωθυπουργό η πρόταση για μείωση του ηλικιακού ορίου φυλάκισης των ανηλίκων»
Απερρίφθη από τον πρωθυπουργό η πρόταση για μείωση του ηλικιακού ορίου φυλάκισης των ανηλίκων από τα 15 στα 14 έτη, τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Σε ερώτηση για την ανήλικη παραβατικότητα και το όριο της ανηλικότητας που είχε συζητηθεί να κατέβει από τα 15 έτη στα 14, ο κ. Μαρινάκης απάντησε:

"Ναι, ήταν μία από τις προτάσεις που έγιναν από τους συναρμόδιους υπουργούς, αλλά απερρίφθησαν. Είναι η μοναδική που απερρίφθη από τον πρωθυπουργό μετά από μία εκτενή συζήτηση που έγινε στο υπουργικό συμβούλιο. Όλα τα υπόλοιπα μέτρα τα οποία σας ανακοίνωσα υιοθετούνται. Εκρίθη και από τον Πρωθυπουργό και μετά τη συζήτηση και συνολικά από το Υπουργικό Συμβούλιο ότι δεν θα κερδίσουμε τίποτα με το να κατεβάσουμε κατά έναν χρόνο το όριο ηλικίας. Δεν είναι νομίζω ζήτημα, ειδικά σε τόσο μικρές ηλικίες, κυρίως καταστολής.

Σίγουρα η αυστηροποίηση έχει μεγάλη αξία σε πολλές άλλες διατάξεις. Εδώ πρέπει να σταθούμε στις λοιπές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που έχουν έναν καθαρά προληπτικό χαρακτήρα και έναν χαρακτήρα θωράκισης προστασίας των εν δυνάμει θυμάτων, όπως είναι η πλατφόρμα για την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης, του μπούλινγκ στα σχολεία.

Πάνω από 400 περιστατικά έχουν γίνει γνωστά με αυτόν τον τρόπο. Έχουν επιληφθεί κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και έχουν αντιμετωπιστεί και πειθαρχικά οι δράστες. Η βία όμως δεν μένει στα σχολεία. Από ότι φαίνεται είναι κυρίως εκτός σχολείων. Έχουμε πολλαπλασιασμό των συλλήψεων. Έχουμε γραμμή καταγγελίας ούτως ώστε να έχουμε άμεση επέμβαση της αστυνομίας και να προλαβαίνουμε όσα περισσότερα περιστατικά μπορούμε. Αλλά θα μου επιτρέψετε ως νέος γονέας να πω ότι είναι πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη και των γονιών».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline