Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024  13:14:13

Με αέρα και προσδοκίες νικητή ο Νίκος Ανδροιυλάκης: Το ΠΑΣΟΚ πια είναι σε μία νέα πορεία – Τα δύσκολα είναι πίσω μας. Ελπίδες να ψηφίσουν την Κυριακή πάνω από 250.000 πολίτες. Κύριο

Κοινές διαβεβαιώσεις με τον κ.Δούκα για ενότητα, συνεργασία και αξιοποίηση όλων με κατανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων, με πρότυπο την σκιώδη Κυβέρνηση.

1.«Θα εντείνω την προσπάθεια να βρω και να έρθουν κοντά μας ακόμη περισσότεροι άνθρωποι», υπογράμμισε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Δεσμεύτηκα στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ το 2021 για ενότητα, ανανέωση, πολιτική αυτονομία, υπογράμμισε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, εν όψει της εκλογικής μάχης της 13ης Οκτωβρίου.
Μιλώντας στο MEGA ο Νίκος Ανδρουλάκης, διερωτήθηκε αν είχε πολιτική αυτονομία το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει ένας να ισχυριστεί ότι μία απόφασή μας στη Βουλή είναι προϊόν πίεσης συμφερόντων. Είχα ισχυρή πολιτική αυτονομία από κάθε είδους εξάρτηση και το αποδεικνύει η πολιτική μου πορεία. Είχαμε ανανέωση; Παντού νέοι άνθρωποι. Αυτοδιοίκηση, Βουλή, κόμμα και είχαμε ενότητα».

«Πετύχαμε πολλά, τα δύσκολα είναι πίσω μας»

Συμπλήρωσε πως «ας δουν, οι 300.000 ψηφοφόροι μας -που τους καλώ να έρθουν ξανά την Κυριακή-, την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, την κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία και την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ. Κάναμε διαδικασίες με διαφάνεια και πολιτικό πολιτισμό, στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται χαμός. Το ΠΑΣΟΚ γιόρτασε τα πενήντα του χρόνια στο Ζάππειο με όλους τους προέδρους μαζί, με όλα μας τα στελέχη, ενωμένοι. Η Νέα Δημοκρατία γιόρτασε χωρίς αυτό το περιβάλλον. Πετύχαμε πολλά. Τα δύσκολα είναι πίσω μας. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα μαζί τα επόμενα χρόνια».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως όταν ξεκίνησε ως πρόεδρος «με ρωτούσαν με ποιον θα πας και όλοι οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μάς αντιμετώπιζαν ως κυβερνητικό συμπλήρωμα. Τώρα με ρωτούν με ποιους θα κυβερνήσεις και αυτό δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ πια είναι σε μία νέα πορεία και αποτελεί κατάκτηση με αγώνες και προσπάθεια. Θεωρώ ότι αυτό τίμησαν οι ψηφοφόροι μας την προηγούμενη Κυριακή».

«Θα εντείνω την προσπάθεια να βρω και να έρθουν κοντά μας ακόμη περισσότεροι άνθρωποι»

Ερωτηθείς για την αξιοποίηση των συνυποψηφίων του, τόνισε ότι «αυτή η διαδικασία έχει αναδείξει σημαντικά πρόσωπα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Έχουμε εξαιρετικούς βουλευτές, εξαιρετικά στελέχη και, νομίζω, ότι απέναντι στη Νέα Δημοκρατία το μόνο κόμμα που μπορεί να σταθεί προγραμματικά και σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού για το θέμα της κυβερνησιμότητας είναι η παράταξή μας. Θα εντείνω κι άλλο την προσπάθεια να βρω και να έρθουν κοντά μας ακόμη περισσότεροι άνθρωποι από την κοινωνία. Υπάρχει μία ανάγκη που πρέπει να καλύψει μία ομάδα: να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση η οποία θα βελτιώσει με έναν ριζοσπαστικό τρόπο το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού και τα προβλήματά του».

Ως προς τις οργανωτικές και επικοινωνιακές αλλαγές, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «δεν μιλώ με εσωτερικούς όρους, ούτε με 80%-20%, ούτε με 70%-30%, ούτε με Αθήνα – περιφέρεια. Η άποψή μου είναι ότι χρειάζεται πιο ριζοσπαστική επικοινωνία και πόρτα – πόρτα δουλειά ειδικά στα αστικά κέντρα, γιατί εκεί ο κόσμος δεν έχει το περιθώριο να κάνει δημόσια συζήτηση όπως γίνεται στην περιφέρεια, οι ρυθμοί ζωής δυστυχώς είναι πιο σκληροί».

Τόνισε καταληκτικά πως «πρέπει, λοιπόν, εμείς να πάμε σε αυτόν τον κόσμο, να του πούμε τις λύσεις μας για τα ενοίκια, για την υγεία, για την ενεργειακή κρίση, για τα εργασιακά δικαιώματα που δυστυχώς είναι ακόμα στη μνημονιακή εποχή -όταν μόνο το 25% καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις ενώ θα έπρεπε βάσει των κοινοτικών οδηγιών να είναι το 80%-, όταν η κυβέρνηση προεκλογικά με πελατειακούς όρους καθορίζει τον κατώτατο μισθό ενώ θα έπρεπε να είναι προϊόν διαπραγμάτευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, να μιλήσουμε στους πολύ φτωχούς συνταξιούχους για το νέο ΕΚΑΣ που αφορά 350.000 άτομα, για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Αλλά πόρτα – πόρτα».

2.Μήνυμα Δούκα πριν τον Β' γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ: Δεν έχει σημασία αν με ψήφισες ή όχι

Σε βίντεο του πριν τον Β γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, ο Χάρης Δούκας τονίζει πως την Κυριακή «ψηφίζουμε για την αλλαγή»

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Aλλαγή», καλεί σε βίντεο που δημοσίευσε δύο εικοσιτετράωρα πριν τoν Β' γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα, Αλλαγής ο υποψήφιος για την Προεδρία, Χάρης Δούκας.
Διερωτώμενος αν θα μείνουμε κολλημένοι σε αδιέξοδη στασιμότητα, συμβιβαζόμενοι με ένα ΠΑΣΟΚ χαμηλών προσδοκιών, ο υποψήφιος πρόεδρος τονίζει στους ψηφοφόρους πως δεν έχει σημασία τι ψήφισαν καθώς όλοι μοιράζονται την ίδια αγωνία για την παράταξη.

«Πιστεύω βαθιά ότι έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί.
Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, πρωτοπόρο. Έτοιμο να αλλάξει την Ελλάδα.
Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Aλλαγή!», τονίζει χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά το μήνυμα Δούκα
Ξέρω τι αναρωτιέσαι. Το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ.

Θα μείνουμε κολλημένοι στα ίδια και τα ίδια; Σε μια στασιμότητα που μπορεί να γίνει αδιέξοδη; Θα συμβιβαστούμε με ένα ΠΑΣΟΚ χαμηλών προσδοκιών;
Δεν έχει σημασία αν με ψήφισες ή όχι. Μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία για την παράταξη.
Πιστεύω βαθιά ότι έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί.
Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, πρωτοπόρο. Έτοιμο να αλλάξει την Ελλάδα.
Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Aλλαγή!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline