Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024  08:16:36

Μαρινάκης για Σαμαρά: Οι ελληνικές θέσεις στο Κυπριακό ταυτόσημες με αυτές της Λευκωσίας. Ενόχληση στο Μαξίμου, από τις θέσεις του κατά των «ήρεμων νερών» με την Τουρκία και τους χειρισμούς στα εθνικά θέματα. Κύριο

Στο Μαξίμου εκκρεμούν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει με υπερβάλλουσα δυσπιστία την πολιτική προσέγγισης και χαμηλών τόνων στο Αιγαίο με την Τουρκία, χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης και συμβιβασμού.

«Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές. Δεν υπάρχει ούτε μία δήλωση κυβερνητικού στελέχους που να μιλάει για υποχωρητικότητα. Δεν υπάρχει στιγμή που ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών και προσωπικά εγώ, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και όλα τα κυβερνητικά στελέχη, που να μην τονίζουμε ότι δεν πρόκειται ποτέ να βάλουμε στο τραπέζι ζητήματα κυριαρχίας. Οι ελληνικές θέσεις είναι ταυτόσημες με αυτές της Κύπρου. Ελλάδα και Κύπρος πηγαίνουμε μαζί στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και δεν υπάρχει κανένα θέμα για δύο κράτη. Η επανέναρξη του διαλόγου με την Τουρκία έχει θετικά αποτελέσματα, όπως έχει πει και ο κ. Χριστοδουλίδης».

Τα παραπάνω ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοσιογράφων από τη Θεσσαλονίκη, ζητούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά από την Κύπρο ότι «ακούγεται ότι ''μαγειρεύονται'' λύσεις συγκαλυμμένης διχοτόμησης».

Στο Μαξίμου εκκρεμούν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει με υπερβάλλουσα δυσπιστία την πολιτική προσέγγισης και χαμηλών τόνων στο Αιγαίο με την Τουρκία, χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης και συμβιβασμού., παρά τα όσα ισχυρίζεται η Αντιπολίτευση από την Άκρα Δεξιά και παρά τις εθνικιστικές κραυγές από την επίσημη Άγκυρα για το Αιγαίο, τη Θράκη, κατά των νησιών, τη «Γαλάζια Πατρίδα» κλπ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για «τζάμπα πατριώτες», σημειώνοντας ότι «είναι εύκολο να τους βρει κανείς. Είναι δυο οι δρόμοι που μπορεί να διαλέξει κανείς όταν έχει ένα δημόσιο αξίωμα για να αντιμετωπίσει τα πολύ ευαίσθητα αυτά ζητήματα: Ο ένας είναι ο τζάμπα πατριωτισμός και η διατύπωση υπερβολών, οι διάφορες κορώνες που δεν οδηγούν πουθενά και απομονώνουν την χώρα και ο άλλος είναι ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, που έχει συνάψει τις πιο επωφελείς διεθνείς συμφωνίες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline