Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024  06:13:30

Τα τριήμερα στο εξωτερικό για τις 28 Οκτωβρίου, που προγραμματίζουν ήδη πολλοί Έλληνες σε Ανατολή και Δύση. Παλιές και νεότερες επιλογές και σε ποιες χώρες. Κύριο

Με τις βαλίτσες στο χέρι για ταξίδια στο εξωτερικό θα βρίσκονται αρκετοί Έλληνες, ιδιαίτερα εκείνοι και εκείνες άνω των μεσαίων εισοδηματων το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Aegean, καταγράφεται αυξημένη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια εκτός Ελλάδας με την εταιρεία να προσφέρει αυξημένο αριθμό θέσεων σε σύγκριση με πέρυσι.

Οι πτήσεις στο δίκτυο εξωτερικού από και προς τη βάση της Αθήνας έχουν πληρότητα που ξεπερνά το 80%, δηλαδή τουλάχιστον 5 μονάδες αυξημένη σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες του 2023. Ενώ, οι πτήσεις που εκτελούνται από και προς τη βάση της Θεσσαλονίκης καταγράφουν πληρότητα που αγγίζει το 85%, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 10% σε σχέση με τις ίδιες ημέρες την περασμένη χρονιά.

Το τριήμερο αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την πρώτη «χειμερινή» απόδραση της σεζόν. Καλάβρυτα, Ευρυτανία, αλλά και πόλεις του εξωτερικού για άλλη μια χρονιά «φιγουράρουν» στην κορυφή των προτιμήσεων των εκδρομέων.

Dolce Vita σε Ρώμη, βόλτες στη Λισαβόνα

Σε όσους επιλέγουν να ταξιδέψουν με γκρουπ, οι προορισμοί, που φαίνεται να ξεχωρίζουν για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, είναι η Λισαβόνα, η Ρώμη, το Μαρόκο, αλλά και το Παρίσι, ενώ υψηλά στις προτιμήσεις τους βρίσκονται και τα πιο μακρινά ταξίδια, εκτός Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συγκέντρωσαν και τα εντελώς νέα δρομολόγια από Αθήνα προς Αμπού Ντάμπι και από Θεσσαλονίκη προς Άμστερνταμ, με τις πρώτες πτήσεις να ξεκινούν «γεμάτες» στις 27 και 28 Οκτωβρίου αντίστοιχα.
Αξιοσημείωτη και η προτίμηση που συγκεντρώνει η Κωνσταντινούπολη, καθώς ο προορισμός βρίσκεται στην 6η θέση των κορυφαίων επιλογών εξωτερικού των ταξιδιωτών έως τώρα, με ισχυρή ανοδική τάση.

Χανιά και Ρόδος και... Κωνσταντινούπολη για την 28η Οκτωβρίου

Στο εσωτερικό οι ποιο δημοφιλείς προορισμοί από τη βάση της Αθήνας είμαι τα Χανιά, η Κέρκυρα, η Ρόδος η Μυτιλήνη, η Ζάκυνθος και από Θεσσαλονίκη η Χίος, το Ηράκλειο, η Ρόδος η Μυτιλήνη.
Σχετικά, με τη βάση της Θεσσαλονίκης, θετική επίδραση στην κίνηση φαίνεται να δημιουργεί και φέτος η αργία της εορτής του Αγίου Δημητρίου, παρόλο που πραγματοποιείται Σάββατο και όχι Παρασκευή, όπως πέρυσι που διευκόλυνε την επέκταση του τριημέρου.

Παρά τις υψηλές πληρότητες, οι ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής μπορούν ακόμα να προγραμματίσουν μια απόδραση για το τριήμερο που ακολουθεί σε προορισμούς εξωτερικού, όπως είναι η Κωνσταντινούπολη – όπου μάλιστα η εταιρεία προσθέτει μια ακόμη καθημερινή πτήση από/προς την Αθήνα, το Βουκουρέστι, η Λάρνακα – όπου έχει προστεθεί μια ακόμη καθημερινή πτήση από Αθήνα και έως 4 εβδομαδιαίες πτήσης από Θεσσαλονίκη, αλλά και τις βαλκανικές χώρες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline