Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024  13:34:38

Γιώργος Τσίπρας, αμετροεπής και αντιφατικός: «Ο Κασσελάκης είναι τυχοδιώκτης, πολιτικός απατεώνας...». Πέρυσι ήταν αυτός που τον πρότεινε για νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και άξιο διάδοχο του εξαδέλφου του Αλέξη. Κύριο

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας είπε στο Action24 το βράδυ της Παρασκευής (18/10/24) για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «κατά τη γνώμη μου, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.

Πρόκειται για έναν τυχοδιώκτη, πολιτικό απατεώνα που κακώς βρέθηκε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και έχω και προσωπικές ευθύνες γι' αυτό».

Πρόσθεσε ότι η μεγάλη ζημιά για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ότι «έκανε το λάθος και εξέλεξε έναν άνθρωπο που ήταν περίπου ο πρώτος τυχόντας για να μην πάμε σε αυτό που εκπροσωπούσε η Έφη Αχτσιόγλου, αλλά ότι τον ανέχτηκε έναν χρόνο. Από εκεί είναι η μεγάλη φθορά που βιώνουμε σήμερα». Γενικολογίες, χωρίς καμία ατομική απόδοση ευθύνης και αυτοκριτική ότι στήριξε απόλυτα και πρότεινε ως άξιο τον πρώτο τυχόντα».
«Η πραγματική κατάρρευση έγινε τώρα και όχι το 2023» τόνισε ο Γιώργος Τσίπρας, για να δηλώσει στη συνέχεια ότι «και απλά υποψήφιος να είναι ο Κασσελάκης, εγώ θα φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Πολάκης και οι πρώτες υπογραφές

Εκτός του Χανιώτη συντοπίτη του Παύλου Πολάκη, που είχε ήδη αρχίσει να εμφανίζεται στο πλάι του αυτοπροσώπως ή δια συνεργατών, ουδείς μέχρι εκείνο το πρωινό είχε φανερώσει προθέσεις στήριξης του. Οι τριάντα υπογραφές που συγκεντρώθηκαν προκειμένου να εγκριθεί, την ύστατη στιγμή, η συμμετοχή του στη διαδικασία διεκδίκησης της αρχηγίας φανέρωσαν τους αρχικούς «συμμάχους» του. Μεταξύ αυτών ο Γιώργος Τσίπρας, η Θεοδώρα Τζάκρη και η Ελένη Αυλωνίτου.

Ακολούθως προστέθηκε σε αυτούς, ως ένας έμπειρος «επιτελάρχης» κι άριστος «καπετάνιος», ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Ήταν εκείνος που φρόντισε, άλλωστε, να του εξασφαλίσει πρόσβαση στη Μακρόνησο συμμετέχοντας στο σποτ που έφτιαξε στα ποτισμένα από αίμα χώματα.

Ο Παύλος Πολάκης δούλεψε ως παρασκηνιακός καθοδηγητής του, συνεισφέροντας αναμφίβολα με τους μηχανισμούς του στην εκλογή του μετά τους δύο γύρους της εσωτερικής μάχης. Στο μεσοδιάστημα είχε ήδη γίνει ορατή η αδυναμία συνύπαρξης με τις τάσεις της Ομπρέλας και των 6+6 που μιλούσαν για μεταπολιτική επικεντρωμένη αποκλειστικά στην εικόνα και για σχέδιο χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Αυτομάτως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μαζί με την παλαιά, ριζοσπαστική, φρουρά τάσσονταν υπέρ της Έφη Αχτσιόγλου και της κυβερνητικής γενιάς των 40άρηδων ».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline