Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024  19:23:10

Ο Αλέξης Πατέλης οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού ανανέωσε τους όρκους αγάπης και πίστης με το σύζυγό του Μάικλ. Σε κλειστή συγκέντρωση χαράς 200 ατόμων από την Κυβέρνηση οι περισσότεροι. Κύριο

Δεν παρέστη ο Πρωθυπουργός και ορισμένοι υπουργοί αν και προσκλήθηκαν.

Αντίθετα με τη δημοσιότητα του γάμου στη Θήβα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και γενικά σε παρόμοιες γαμήλιες επετείους, υπήρξε παράλληλα από κύκλους του Μαξίμου μεγάλη η προσοχή να μη διαρεύσει ούτε μια φωτογραφία προς δημοσίευση από την εορταστική επετειακή εκδήλωση, όπως εκείνη, που είχε κάνει και ο Στ, Κασσελάκης για τον δικό του σύζυγο. στα Χανιά..Ούτε και περισσότερες πληροφορίες, εκτός από εκείνες λ.χ, που δημοσίευσε η Χριστίνα Κοράη στο NEWSIT.

Συγκεκριμένα την ίδια ώρα που ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας παντρευόταν με θρησκευτικό γάμο την αγαπημένη του Γεωργία Πολυτάνου στη Θήβα, ανανέωναν τους όρκους αγάπης και πίστης ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης με τον σύζυγό του Μάικλ. Γνωρίστηκαν το 2004 στο Λονδίνο. «Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά» δήλωσε σε συνέντευξη του ο Πατέλης. Υπέγραψαν πρώτα σύμφωνο συμβίωσης.

Παντρεύτηκαν το 2009 όταν ψηφίστηκε ο νόμος στην Βρετανία. Στην Ελλάδα αναγνωρίστηκε ο γάμος τους μετά την ψήφιση της ρύθμισης για την ισότητα στο γάμο, τον περασμένο Φεβρουάριο. Έκαναν γαμήλιο party με πάνω από 200 καλεσμένους αλλά καμιά φωτογραφία δεν είδε το φως της δημοσιότητας τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ.

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό»

Στην τελετή μίλησαν για το ζευγάρι ο αδερφός του Μάικ και μία συμμαθήτρια του Άλεξ. Οι δυο τους αναφέρθηκαν σε προσωπικές ιστορίες από την γνωριμία τους μέχρι σήμερα. Ο Αλέξης Πατέλης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό γιατί είχε την πολιτική βούληση να φέρει μία ρύθμιση στην οποίαν αντιδρούσαν πολλοί. Το πάρτυ έγινε στο Άλσος Στρατού, στο Γουδί. Ξεκίνησε αργά το απόγευμα του Σαββάτου και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο Μάικλ που είναι γνωστός πιανίστας κάποια στιγμή κάθισε στο πιάνο και έπαιξε για τον σύζυγο του και τους καλεσμένους τους. Μεταξύ άλλων ήταν εκεί οι υπουργοί Άκης Σκέρτσος, Σοφία Ζαχαράκη, Νίκη Κεραμέως, Κωστής Χατζηδάκης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο υφυπουργός οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογιώργης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης, ο διοικητής της τράπεζας Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας κ.α.

Ο Αλέξης Πατέλης με τον σύζυγό του είναι ζευγάρι 20 χρόνια. Γνωρίστηκαν στο Λονδίνο το 2004 και, όπως έχει πει, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Εξι μήνες μετά τη γνωριμία τους, μετακόμισαν στο ίδιο σπίτι και έκτοτε είναι μαζί. Ο Μάικλ ή Μιχάλης, όπως τον αναφέρει ο κ. Πατέλης, είναι δεξιοτέχνης πιανίστας κλασικής μουσικής και είναι γνωστός στον κύκλο της μουσικής για το βιρτουοζικό ύφος και τα γεμάτα ζωντάνια προγράμματα των συναυλιών του. Ο Αλέξης Πατέλης, από την άλλη, είναι οικονομολόγος και προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο του πρωθυπουργού με αρμοδιότητα να τον συμβουλεύει για θέματα οικονομικής πολιτικής και να λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα. Δύο προσωπικότητες που θα έλεγε κανείς ότι μπορεί να διαφέρουν σε πολλά, αλλά φαίνεται ότι είναι πιο πολλά αυτά που τους ενώνουν. «Κάνουμε εξαιρετική παρέα και μας αρέσει να είμαστε μαζί, πώς να το πω; Πολλές φορές προτιμάω να είμαι μαζί του αντί με φίλους και με παρεξηγούν», έχει πει ο Αλέξης Πατέλης.

«Κύριε πρωθυπουργέ, ένα μεγάλο ευχαριστώ»

Ο Αλέξης Πατέλης είναι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν κρύφτηκε από κανέναν και είχε μια οικογένεια που ήταν πάντα στο πλευρό του. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι σε θέσεις ευθύνης έχουν την υποχρέωση να βοηθήσουν και αυτούς που ίσως είναι σε πιο μειονεκτική θέση. Και ήταν από αυτούς που διαδραμάτισαν καίριο ρόλο στην προώθηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, ενώ είχε υπερασπιστεί με σθένος τα δικαιώματα των παιδιών των ΛΟΑΤΚΙ ζευγαριών. Αλλωστε, υπήρξε μέλος της Επιτροπής για την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

«Κύριε πρωθυπουργέ, ένα μεγάλο ευχαριστώ», είχε γράψει μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, ίσως από τις πιο συγκινητικές στιγμές στη ζωή του, όπως είχε δηλώσει. Και τώρα είναι η ώρα να γιορτάσει την ανανέωση των όρκων αγάπης και ισόβιας πίστης με τον σύζυγό του..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline