Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024  04:33:24

ΑLCO: Το 50% δεν είναι ικανοποιημένο από το ΕΣΥ, αλλά ο Άδωνης τρίτος δημοφιλής. Πάντα πρώτος ο Νικ. Δένδιας. Κύριο

Τις απόψεις των πολιτών για τους πολιτικούς ηγέτες των κομμάτων( με πρώτο πάντα σε απόσταση τον Κυρ. Μητσοτάκη), τους υπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το σύστημα υγείας και τα Τέμπη, επιχειρεί να καταγράψει δημοσκόπηση της ALCO.

Τις απόψεις των πολιτών για τους ηγέτες των κομμάτων, τους υπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το σύστημα υγείας και τον δικαστικό ορίζοντα για το δυστύχημα των Τεμπών, επιχειρεί να καταγράψει δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, το δεύτερο μέρος της οποίας παρουσιάστηκε χθες, το βράδυ της Τρίτης.

Αναφορικά με την υγεία, οι μισοί δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το εθνικό σύστημα υγείας, έναντι 17% που δηλώνουν αρκετά ικανοποιημένοι και 1% που δηλώνουν «πολύ ικανοποιημένοι». Το 29% δηλώνει λίγο ικανοποιημένο.

Οσον αφορά τον πολιτικό αρχηγό που εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες για πρωθυπουργό, το 27% προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ, με εξαίρεση τον Νίκο Ανδρουλάκη που λαμβάνει 10%, οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί συγκεντρώνουν μονοψήφια ποσοστά.

Πιο επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης θεωρείται ο Νίκος Δένδιας, που αποτελεί την πρώτη αυθόρμητη απάντηση του 48% των συμμετεχόντων που δήλωσαν ότι ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία. Ακολουθούν Κυριάκος Πιερρακάκης και Αδωνις Γεωργιάδης.

«Καθυστέρηση στα Τέμπη»

Το 75% απαντά θετικά στην ερώτηση για το κατά πόσο πιστεύει πως υπάρχει «αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των ερευνών και τον προσδιορισμό της δίκης για το δυστύχημα των Τεμπών». Το 11% απαντά αρντηικά.

Στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου, πρώτο ήταν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με 25%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 15,3% και τρίτη η Ελληνική Λύση με 9,3%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πέμπτη θέση, με ποσοστό 6,5%.

kkhi

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline