Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024  07:30:57

Νικήτας Κακλαμάνης για Μητσοτάκη – Σαμαρά και καθαρές εξηγήσεις απευθείας τους: Σηκώνεις το τηλέφωνο και λες «έλα να το λύσουμε». Κύριο

Προβλημ,ατισμός και ανησυχία στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας από την όξυνση των σχέσεων ανάμεσα στους δύο κορυφαίους της παράταξης και με επίκεντρο την πορεία των ελληνοτουρκιών σχέσων και το Αιγαίο.

«Συνήθως αυτός που είναι στην νούμερο 1 θέση είναι που παίρνει και την πρωτοβουλία» ήταν η άποψη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρικτή της σύγκλισης απόψεων των δύο κορυφαίων..

Την κόντρα μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολίασε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, ο Νικήτας Κακλαμάνης. Όπως εξήγησε, δεν οφείλεται σε πολιτικές διαφορές ή διαφωνίες αλλά σε «κακή χημεία στις διαπροσωπικές σχέσεις των δύο που έχουν αναπτυχθεί».

Ο βουλευτής Α' Αθήνας εξέφρασε επιπλέον την άποψη ότι αυτές οι κακές διαπροσωπικές σχέσεις δεν επιλύονται με ανακοινώσεις. Αντιθέτως προέτρεψε να σηκώσουν το τηλέφωνο και να επικοινωνήσουν τετ α τετ.
«Οι κακές διαπροσωπικές σχέσεις δεν επιλύονται με ανακοινώσεις των γραφείων τύπου ένθεν και εκείθεν. Σηκώνεις το τηλέφωνο λες έλα να σε δω θέλω να συζητήσουμε τα συζητάς και βρίσκεις λύση. Αυτή είναι η άποψή μου. Συνήθως αυτός που είναι στην νούμερο 1 θέση είναι που παίρνει και την πρωτοβουλία» υποστήριξε σχετικά ο έμπειρος πολιτικός.

Όλη η αναφορά του Νικήτα Κακλαμάνη:

Τι διημείφθη μέσω ανακοινώσεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του πρώην πρωθυπουργού και του πρώην προέδρου του Αντώνη του Σαμαρά έχω να σας πω ότι εγώ πιστεύω ότι η αιτία δεν είναι ξέρετε ουσιαστικές πολιτικές διαφωνίες και διαφορές. Πιστεύω ότι είναι η κακή χημεία στις διαπροσωπικές σχέσεις των 2 που έχουν αναπτυχθεί. Και οι κακές διαπροσωπικές σχέσεις δεν επιλύονται με ανακοινώσεις των γραφείων τύπου ένθεν και εκείθεν, σηκώνεις το τηλέφωνο λες έλα να σε δω θέλω να συζητήσουμε τα συζητάς και βρίσκεις λύση. Αυτή είναι η άποψή μου...συνήθως αυτός που είναι στην νούμερο 1 θέση είναι που παίρνει και την πρωτοβουλία.

2.Μαρινάκης για κόντρα Μητσοτάκη – Σαμαρά: «Δεν υπάρχει κανένα διαπροσωπικό πρόβλημα»

«Δεν σχολιάζουμε κύκλους, πρώην Πρωθυπουργών και πρώην προέδρων της Νέας Δημοκρατίας - Απολύτως σεβαστή η πρόταση Κακλαμάνη» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.
«Πάγια αρχή μας και πάγια αρχή μου, είναι να μην σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην Πρωθυπουργών και πρώην αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας, πολλώ δε μάλλον, να μην σχολιάζουμε κύκλους, πρώην Πρωθυπουργών και πρώην προέδρων της Νέας Δημοκρατίας». Αυτό απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση δημοσιογράφων για την δήλωση μέσω κύκλων του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Παύλος Μαρινάκης, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τόσο για την κόντρα με τον πρώην πρωθυπουργό, τα όσα σχολίασε νωρίτερα ο Νικήτας Κακλαμάνης καθώς και για τον Νίκο Παππά.

Για την πρόταση του Νικήτα Κακλαμάνη να λύσουν οι Μητσοτάκης – Σαμαράς τα διαπροσωπικά τους, όπως είπε, προβλήματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «δεν υπάρχει κανένα διαπροσωπικό πρόβλημα, δεν θέλω να σχολιάσω μια πρόταση του κ. Κακλαμάνη, απολύτως σεβαστή».

Σε άλλη ερώτηση, αν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή από τις παρεμβάσεις του Σαμαρά και ενδεχομένως να επαναληφθεί η ιστορία όπως το 1993, ο κ. Μαρινάκης ήταν ξεκάθαρος λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Έχω πει πολλές φορές και ιστορικά πλέον, μπορεί να γίνουν και πολύ πετυχημένες συγκρίσεις γιατί υπάρχουν δείγματα γραφής, ότι δεν μπορώ να θυμηθώ Κυβέρνηση και μάλιστα Κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας, να έχει μεγαλύτερη συνοχή, από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έχουμε ένα πρόγραμμα που πρέπει να υλοποιήσουμε, αυτός είναι ο στόχος. Οι βουλευτές μας, με τις παρεμβάσεις τους, τις ερωτήσεις τους, στηρίζουν την Κυβέρνηση. Στηρίζουν δυναμικά τις μεγάλες επιλογές». Και κατέληξε λέγοντας ότι «η Ελλάδα, επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι πιο ισχυρή από ποτέ, εθνικά, αμυντικά, διπλωματικά, με πράξεις και όχι με λόγια».
«Ο Πρωθυπουργός δεν επιλέγει, ούτε μπορεί να επιλέξει τον αρχηγό ενός άλλου κόμματος, αλλά επιλέγει με ποιους θα συνομιλεί»

Τέλος, για το αν ο πρωθυπουργός επιλέγει τον αρχηγό άλλου κόμματος, καθώς χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταφορικά και κυριολεκτικά γύρισε την πλάτη του στον Νίκο Παππά, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «ο Πρωθυπουργός δεν επιλέγει, ούτε μπορεί να επιλέξει τον αρχηγό ενός άλλου κόμματος ή έστω και υπηρεσιακό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά επιλέγει με ποιους θα συνομιλεί και ξέρετε, για να το πούμε απλά στη ζωή δεν είναι όλα ίδια. Πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, δεν θυμάμαι ξανά, έστω και υπηρεσιακό αρχηγό αντιπολίτευσης να έχει καταδικαστεί, για ένα από τα πιο ειδεχθή αδικήματα, αμετάκλητα και ομόφωνα, κατά των θεσμών. Ένα από τα πιο ειδεχθή αδικήματα κατά των θεσμών».

Ο κ. Μαρινάκης συνέχισε τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές και τις δικές του και της παράταξης μας. «Δεν θα ξεχάσουμε και τι ζήσαμε. Δεν θα ξεχάσουμε, ούτε όσα ζήσαμε από τα άκρα και για αυτό και με παρεμβάσεις μας, με τροπολογίες μας, δώσαμε τα όπλα στη Δικαιοσύνη να πάρει τις δικές της αποφάσεις, αλλά δεν θα ξεχάσουμε και τι ζήσαμε αυτές τις μαύρες μέρες, που για πρώτη φορά είχαμε μια Κυβέρνηση, που πήγε να κάνει ξεκάθαρες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, στα Μέσα και στο τέλος της ημέρας η Δικαιοσύνη επιβεβαίωσε τις φοβίες μας», συμπλήρωσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline