Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024  07:31:31

Έχουν ξεφύγει πολλές ομάδες τσιγγάνων. Καθημερινά με παρανομίες, κλοπές και εγκληματικές συμπεριφορές... Ρομά διέλυσαν το Κέντρο Υγείας στα Σπάτα και επιτέθηκαν σε γιατρό, φύλακα και αστυνομικούς. Κύριο

Οι δράστες έσπασαν την πόρτα του ιατρείου των επειγόντων και χτύπησαν 32χρονο γιατρό και υπάλληλο security.

Άγριο επεισόδιο έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης στο Κέντρο Υγείας Σπάτων όταν δύο άνδρες, Ρομά, αρχικά άρχισαν να φωνάζουν και, εν τέλει, έφθασαν στο σημείο να επιτεθούν σε έναν γιατρό και σε έναν φύλακα.

Ο λόγος για τον οποίο οι άνδρες, οι οποίοι είναι αδέρφια άρχισαν να φωνάζουν και να προκαλούν φθορές δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, οι δράστες έσπασαν την πόρτα του ιατρείου των επειγόντων, ενώ χτύπησαν έναν 32χρονο γιατρό και έναν υπάλληλο security.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας, με σκοπό να ηρεμήσουν την κατάσταση, αλλά οι δράστες επιτέθηκαν και σε αυτούς. Τελικά, μετά από λίγο ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

2.Ασπρόπυργος: Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς – Τέσσερις τραυματίες, δύο συλλήψεις

Τουλάχιστον 10 συλλήψεις σε καταυλισμό Ρομά - Βρέθηκαν όπλα και λίρες

Άνδρες της ΟΠΚΕ δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης της αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο - Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα.
Ακόμα μία αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά, αυτή τη φορά στον Ασπρόπυργο, είχαμε τα ξημερώματα της Κυριακής. Άνδρες των ΟΠΚΕ που πήγαν στην περιοχή της Νέας Ζωής δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις από αυτούς να τραυματιστούν. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών χρειάστηκε να κάνει ράμματα στο κεφάλι από τα αντικείμενα που δέχτηκε. Στη συνέχεια στο σημείο έφτασαν ενισχύσεις με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε δύο συλλήψεις.
Για την ακρίβεια συνελήφθησαν ένας 31χρονος ημεδαπός και 38χρονη ημεδαπή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι φθορές υπήρξε και σε ένα όχημα της αστυνομίας που πήγε στο σημείο.

3.Δολιοφθορά σε γραμμή του ΟΣΕ: Συλλήψεις για κλοπή καλωδίων για άλλη μια φορά

Λήψη από drone με τον δράστη να κόβει τα καλώδια της τηλεδιοίκησης στον σταθμό ΣΚΑ στο Μενίδι.ΟΣΕ
Δύο άτομα πιάστηκαν επ' αυτοφώρω να κλέβουν καλώδια από την ηλεκτρολογική εγκατάσταση σε γραμμή στο Μενίδι.
Οι έκοψαν την περίφραξη της γραμμής, κοντά στο σταθμό ΣΚΑ του Προαστιακού, περπάτησαν πάνω στις ράγες και αποπειράθηκαν να αρπάξουν τα καλώδια της τηλεδιοίκησης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΟΣΕ αναφέρει:
Μία ακόμη δολιοφθορά σε καλώδια της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ στην περιοχή του ΣΚΑ, σημειώθηκε τα ξημερώματα από δυο άτομα τα οποία και συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, την ώρα που προχωρούσαν σε έκνομες ενέργειες.

Ειδικότερα, ξημερώματα σήμερα 01.11 παρουσιάστηκε πρόβλημα στο κύκλωμα (6107) στην περιοχή του ΣΚΑ. Σηκώθηκε αμέσως drone του Οργανισμού, το οποίο διαθέτει τον τελευταίο καιρό ο ΟΣΕ, για σχετικό έλεγχο και κατόπιν ενημέρωσης από τον χειριστή εντοπίστηκαν 2 άτομα μέσα στην τροχιά τα οποία είχαν προχωρήσει σε δολιοφθορές.
Ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία και προχώρησε σε συλλήψεις στις 01:48. Ο ΟΣΕ σήμερα προχωρά σε μηνύσεις κατά των εμπλεκομένων.

Σημειώνεται ότι, οι αυξανόμενες κλοπές σιδηροδρομικών υλικών, όπως ράγες και καλώδια, αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα που πλήττει τις ελληνικές σιδηροδρομικές υποδομές. Τα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται σε περιοχές όπως οι Αχαρνές και ο ΣKA, λεηλατούν καλώδια τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης, μπλοκάροντας τη λειτουργία των τρένων. Οι επιπτώσεις αυτών των ενεργειών είναι σημαντικές, καθώς οι πίνακες ελέγχου χάνουν εικόνα της ακριβούς θέσης των συρμών, δημιουργώντας καθυστερήσεις στα δρομολόγια και αναστάτωση στο επιβατικό κοινό.

Οι δράστες δεν περιορίζονται μόνο στα καλώδια, αλλά κλέβουν και τμήματα από τις ράγες, τις οποίες φέρονται να μεταφέρουν σε παράνομα χυτήρια για την πώληση του χαλκού και του σιδήρου. Πρόσφατα, στην περιοχή του Ταύρου, αστυνομικοί εντόπισαν αυτοκίνητο που μετέφερε πάνω από 500 κιλά σιδηροδρομικού υλικού. Το ενδιαφέρον αυτών των κυκλωμάτων φαίνεται να έχει πλέον μετατοπιστεί στην ηλεκτροκίνηση, καθώς ο σκληρός ηλεκτρολυτικός χαλκός που χρησιμοποιείται στις γραμμές έχει υψηλή αξία στην αγορά σκραπ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline