Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025  11:37:00

Τα μπάζα στο Τέμπη στόχος του ΠΑΣΟΚ για πολιτικές ευθύνες. Προτείνει σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου. Επικρίσεις για χειρισμό Κ. Τασούλα. Κύριο

Ομιλεί για ηθελημένο μπάζωμα του χώρου προς αλλοίωση των στοιχείων των στοιχείων της τραγωδίας.


Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά να μάθει ποιος έδωσε την εντολή να μπαζωθεί ο χώρος του δυστυχήματος και φέρει προ των ευθυνών του τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα για την απόκρυψη των εν λόγω στοιχείων από την Ολομέλεια.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το ΠαΣοΚ κατέθεσε πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Χρήστου Τριαντόπουλου, όσον αφορά την αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας των Τεμπών.

Ο κ. Τριαντόπουλος ήταν υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ τις ημέρες που έγινε το δυστύχημα και πάρθηκε η απόφαση για μπάζωμα του χώρου, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 57 συμπολίτες μας. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με πραγματογνώμονες, οδήγησε στην αλλοίωση στοιχείων που θα βοηθούσαν στην έρευνα.

Η απόφαση για να μπει ο κ. Τριαντόπουλος στο κάδρο των ευθυνών πάρθηκε ύστερα από δημοσιογραφικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, τις ημέρες που ακολουθήσαν του δυστυχήματος, ασκήθηκε πίεση σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να δώσουν συγκατάθεση για την αλλοίωση του χώρου, παρότι οι ίδιοι απαντούσαν ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αυτοψίες και θα έπρεπε να ενημερωθούν οι δικαστικές αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Χαριλάου Τρικούπη ζητά να μάθει ποιος έδωσε την εντολή να μπαζωθεί ο χώρος του δυστυχήματος. Παράλληλα, επιτίθεται και στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα. Σύμφωνα με βουλευτές και στελέχη του ΠαΣοΚ, ο κ. Τασούλας φέρει βαρύτατη ευθύνη για την απόκρυψη των εν λόγω στοιχείων από την Ολομέλεια της Βουλής. «Είναι αδιανόητο να λογίζεται ως δήθεν συμπληρωματικό στοιχείο, το πόρισμα μιας ανώτατης δικαστικού», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει τονίζοντας πως «ο κ. Τασούλας είναι έκθετος, όπως βαριά εκτεθειμένος είναι και ο Πρωθυπουργός που δεν τον αποσύρει από τη διαδικασία εκλογής ΠτΔ, μετά από τέτοιες αυταπόδεικτα αντιθεσμικές μεθοδεύσεις».

Το παρασκήνιο

Την Τρίτη το πρωί, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή «Kοινωνία Ώρα Mega», ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της τραγωδίας των Τέμπών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση ηθικά κατώτερη των περιστάσεων και ο πρωθυπουργός είναι απολύτως αναξιόπιστος». Παράλληλα συνέχισε τονίζοντας πως η κυβέρνηση πήγε να χειριστεί την τραγωδία των Τεμπών με προπαγάνδα, συγκάλυψη και παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν συγκάλυψη και επισημαίνουν πως έχουν σκοπό να κρατήσουν το θέμα ψηλά στην επικαιρότητα και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να προχωρήσει σε αλλαγή ατζέντας. Τα στοιχεία που προέκυψαν από τη μία, σε συνδυασμό με το γεγονός πως για την κατάθεση πρότασης, για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, χρειάζονται 30 βουλευτές, επιτρέπουν στο ΠαΣοΚ, που αυτή την στιγμή έχει 31, να κινηθεί αυτόνομα, να κρατήσει το θέμα ψηλά και να συνεχίσει να ασκεί πίεση στην κυβέρνηση.

Επίσης, δείχνει πως με αυτή την ενέργεια, όχι μόνο κρατά τον προβολέα της επικαιρότητας πάνω από τα Τέμπη, αλλά παίρνει και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο χώρο της αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα, κερδίζει χρόνο μέχρι να έρθουν τα πορίσματα και όπως σημειώνει υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, «όσο μιλάνε υπουργοί και βουλευτές της πλειοψηφίας, τόσο εκτίθενται. Με την κίνηση μας αυτή, θα συνεχίσουν να δέχονται ερωτήσεις και οτιδήποτε πουν, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που θα έρθει», επεσήμανε, σημειώνοντας πως αποδέκτης της προανακριτικής είναι ο Πρωθυπουργός, που στην συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί.

Δηλωτικό στοιχείο της πίεσης που έχει σκοπό να ασκήσει η Χαριλάου Τρικούπη, αποτελεί το γεγονός πως υπάρχει σχετική εντολή στους βουλευτές, να απαντούν σε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν, σε κάθε πάνελ, σε κάθε δημόσια τοποθέτηση τους και να πιέζουν ώστε να πέσει φως και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η πίεση αυτή μαζί με τα στοιχεία που θα προκύψουν, θα οδηγήσει σε πρόταση δυσπιστίας για δεύτερη φόρα, για το ίδιο θέμα, μέσα στην ίδια θητεία της συγκεκριμένης κυβέρνησης.

Αύριο η τοποθέτηση Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης θα αναφερθεί στο ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών και αύριο Τετάρτη από το βήμα της Βουλής. Η συζήτηση διεξάγεται με αφορμή νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, ενώ έχει κατατεθεί και τροπολογία για το ιδιωτικό χρέος. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα απαντήσει σε όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει σχετικά με τα Τέμπη, τους λανθασμένους χειρισμούς από πλευράς της κυβέρνησης, καθώς και τις ευθύνες που βαραίνουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όπως σημειώνουν συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη. Παράλληλα, θα αναπτύξει τις θέσεις της Χαριλάου Τρικούπη σε μια σειρά από θέματα, όπως τα κόκκινα δάνεια, οι κατασχέσεις, η προστασία της πρώτης κατοικίας και το ιδιωτικό χρέος.

Αγρότες και συνεδρίαση της Κ.Ε.

Οι συσκέψεις που έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης με τους συνεργάτες του είναι διαδοχικές, καθώς, εκτός από το ζήτημα των Τεμπών, υπάρχουν κι άλλα μέτωπα που πρέπει να κλείσουν μέχρι την Κυριακή. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα μεταβεί στον κάμπο της Θεσσαλίας και θα επισκεφθεί μπλόκα αγροτών στην Καρδίτσα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επενδύει στο αγροτικό ζήτημα και με την κίνηση της αυτή δίνει συνέχεια στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε αρχές του έτους, αλλά και στην επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βοιωτία, πολλαπλασιάζοντας ουσιαστικά τα μηνύματα του κόμματος στον αγροτικό κόσμο.
Την Παρασκευή, θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο και την Κυριακή θα διεξαχθεί η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline