Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025  21:29:44

Μ. Καρυστιανού: Για πρώτη φορά παραδέχεται ότι είχε προβλήματα σχέσεων με την κόρη της. «Το παιδί δολοφονήθηκε σκοπίμως». Πάντα εσωστρεφής λέει τώρα πολλοί την αποκαλούν «η χαροκαμένη ντίβα» των Τεμπών. Κύριο

Έστειλε εξώδικο κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.


«Οι υπεύθυνοι ήξεραν - Αδιανόητη προσπάθεια να μην τιμωρηθεί πάλι κανένας πολιτικός» είπε η Μαρία Καρυστιανού

Για τη σχέση της με την 19χρονη κόρη της Μάρθη, που έχασε στο δυστύχημα των Τεμπών, μίλησε στην εκπομπή Prime Time του ΣΚΑΪ η Μαρία Καρυστιανού.«Η μικρή μου είχε μια πιο έντονη εφηβεία από τον γιο μου, είχαμε θεωρώ και τον ίδιο χαρακτήρα, υπήρχε μεταξύ μας μια ένταση στα φυσιολογικά πλαίσια. Μου έλεγε καμιά φορά, "θέλεις να γίνω σαν εσένα, αλλά εγώ δεν είμαι σαν εσένα, είμαι αλλιώτικη". Ήθελα για εκείνη ό,τι θέλει ένας γονιός. Να πετύχει στη ζωή της, να είναι ευτυχισμένη. Είχαμε ένα δέσιμο ιδιαίτερο. Πολλές φορές μόνο που κοιταζόμασταν καταλαμβανόμασταν» ανέφερε.Η Μαρία Καρυστιανού, που συνεχίζει να αγωνίζεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, απαντά πως έχει συμβιβαστεί με τον πόνο της απώλειας, ο οποίος θα την ακολουθεί μέχρι το τέλος.

«Το παιδί μου δολοφονήθηκε. Ο αγώνας για δικαίωση είναι το κύριο αυτή τη στιγμή στη ζωή μου. Ο πόνος υπάρχει και θα υπάρχει, μέχρι την τελευταία στιγμή που θα κλείσω τα μάτια μου» είπε η Μαρία Καρυστιανού.

«Κάποιοι με είπαν χαροκαμένη ντίβα. Ένας τίτλος που μου δόθηκε χωρίς να τον έχω ζητήσει. Ούτε ντίβα ήθελα να είμαι, ούτε χαροκαμένη. Προσπαθώ να γίνω η φωνή της κόρης μου, ακόμη και σε απλές φράσεις που θυμίζουν τη Μάρθη. Όλα τη θυμίζουν, όλα...» κατέληξε η Μαρία Καρυστιανού.

«Οι υπεύθυνοι ήξεραν»

Η Μαρία Καρυστιανού κάνει λόγο για μια δολοφονία «στην οποία οι υπεύθυνοι ήξεραν», αλλά έπρεπε να δείξουν ότι «ο σιδηρόδρομος μιας χώρας λειτουργεί κανονικά»
«Λέω την αλήθεια, πάντα. Ό,τι τοποθέτηση κάνω την έχω ελέγξει, ότι στέκεται νομικά και έχει επιχειρήματα. Δεν βγαίνω να φωνάζω άδικα» ανέφερε.

«Το έγκλημα των Τεμπών δεν είναι μία δολοφονία που έγινε τυχαία και αφορούσε τόσες πολλές οικογένειες. Είναι μια δολοφονία στην οποία οι υπεύθυνοι ήξεραν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να γίνει ένα δυστύχημα, έπαιρναν το ρίσκο γιατί έπρεπε να κόβονται εισιτήρια γιατί έπρεπε να φαίνεται ότι ο σιδηρόδρομος μιας χώρας λειτουργεί κανονικά» είπε η Μαρία Καρυστιανού.

«Βλέπουμε ότι υπάρχει μια αδιανόητη προσπάθεια να μην τιμωρηθεί πάλι σε αυτό το κρατικό έγκλημα, κανένας πολιτικός» κατέληξε.

Εξώδικο Καρυστιανού στον πρόεδρο της Βουλής για την... αποδυναμωμένη πρόταση προανακριτικής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

Η πρόταση έπρεπε να αφορά όχι μόνο τον κ. Τριαντόπουλο αλλά όλους τους μηνυθέντες πολιτικούς αναφέρει - Δείτε το εξώδικο

Εξώδικη διαμαρτυρία προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Νικήτα Κακλαμάνη απέστειλε σήμερα η κυρία Μαρία Καρυστιανού εκφράζοντας την διαφωνία της με την αποδυναμωμένη, όπως την χαρακτηρίζει, πρόταση για σύσταση Προανακριτικής που συζητείται στο Κοινοβούλιο.

Η κυρία Καρυστιανού υπογραμμίζει ότι η πρόταση θα έπρεπε να να περιλαμβάνει όχι μόνο τον κ. Τριαντόπουλο αλλά όλους τους μηνυθέντες πολιτικούς και αφήνει σαφείς αιχμές σε βάρος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι όπως αναφέρει προχώρησαν σε μία τέτοια «περικεκομμένη, αποδυναμωμένη και περίτεχνα διατυπωμένη Πρότασης Σύστασης Προανακριτικής».

Αναλυτικά σε ανάρτησή της στο Χ για το εξώδικο σημειώνει:

Εξώδικο προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Επειδή έχουμε δει ότι στο βαρέλι της απαξίωσής μας δεν υπάρχει πάτος, αναγκαστήκαμε να επιδώσουμε σήμερα εξώδικο προς τον Πρόεδρο της Βουλής με αίτημα να κοινοποιηθεί σε όλους τους Βουλευτές.
Διότι σήμερα μείναμε άναυδοι, όταν από τις πλείστες όσες υποβληθείσες μηνύσεις κατά Υπουργών και του Πρωθυπουργού, συζητείται στη Βουλή πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής μόνο για ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ πράξεις του κ. Τριαντόπουλου, και μάλιστα μόνο για το ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ της παράβαση καθήκοντος!
Και ερωτώνται ΟΛΟΙ οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ιδίως οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έκαναν μία τέτοια περικεκομμένη και αποδυναμωμένη πρόταση για σύσταση Προανακριτικής:

(α) Γιατί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Προανακριτική είναι μόνο για τον κ. Τριαντόπουλο και όχι για όλους τους μηνυθέντες πολιτικούς;

(β) Γιατί η πρόταση για την Προανακριτική αφορά μόνο πλημμέλημα παράβασης καθήκοντος και όχι τα λοιπά κακουργήματα και πλημμελήματα, για τα οποία όλοι οι πολιτικοί, Πρωθυπουργός, Υπουργοί και Υφυπουργοί έχουν μηνυθεί;

(γ) Ποιος ο λόγος μιας τέτοιας περικεκομμένης και περίτεχνα διατυπωμένης Πρότασης Σύστασης Προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ;

(δ) Γιατί οι λοιποί βουλευτές δεν το επισημαίνουν και έτσι δια της αδράνειας και σιγής τους αφήνουν την άνω επιμελημένα "περικεκομμένη" διαδικασία να εξελίσσεται για τα μάτια του κόσμου, χωρίς αληθινή διερεύνηση ΟΛΩΝ των μηνυθέντων Πολιτικών Προσώπων και για ΟΛΑ τα ερευνητέα εγκλήματα (κακουργήματα και πλημμελήματα) που καταγγέλλεται ότι διέπραξαν;

(ε) Για ποιον λόγο λοιπόν παρακάμπτονται όλες οι μηνύσεις που έχουν φτάσει στη Βουλή; ή μήπως μετά από τόσους μήνες δεν έχουν φτάσει ακόμη και άρα πράγματι θάφτηκαν αμελλητί;

(στ) Μήπως αυτή είναι εν τέλει η αιτία για την οποία δεν μας απαντάει ο κ. Πρόεδρος της Βουλής στα ξεκάθαρα ερωτήματά μας που του θέσαμε από τις 03.02.25 για την πορεία των ποινικών δικογραφιών των Πολιτικών και στα οποία επίμονα δεν απαντά;

(ζ) Που είναι ο σεβασμός προς τις ιερές θεσμικές ιδιότητες που όλοι οι ερωτώμενοι (Βουλευτές και Πρόεδρος) φέρουν;

(η) Αν ήταν όλα διάφανα και καθαρά, όπως πρέπει να είναι, ο Πρόεδρος της Βουλής τιμώντας τις αρχές ενός αληθούς Κράτους Δικαίου, όφειλε να έχει απαντήσει δημοσίως στα απλά και ξεκάθαρα ερωτήματα μας.
Αυτό θα έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής που δεν ΦΟΒΑΤΑΙ να απαντήσει και δεν θέλει κάτι ή και πολλά να κρύψει».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline