Τρίτη 25 Αυγούστου 2026  23:59:04

Τελευταία προειδοποίηση προς κατόχους ανασφάλιστων αυτοκινήτων

Τελευταία προειδοποίηση προχθές από τον Πρωθυπουργό πρός χαλαρούς-αμελείς-ανεύθυνους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων: «Πάμε τώρα σε μια εκκρεμότητα 15 ετών που αφορά την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, η οποία έλαβε τέλος.

Με τη συνεργασία 4 υπουργείων και της ΑΑΔΕ ξεκίνησαν οι πρώτοι διασταυρωτικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό των οχημάτων που κυκλοφορούν ανασφάλιστα, χωρίς τέλη κυκλοφορίας ή χωρίς έγκυρο έλεγχο ΚΤΕΟ. Μέχρι στιγμής, 108.781 οχήματα βρέθηκαν ανασφάλιστα και 110.037 χωρίς πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας.

Έχουν ήδη σταλθεί ειδοποιήσεις στους κατόχους τους -φυσικά και νομικά πρόσωπα- προκειμένου σε πρώτη φάση να ενημερωθούν για τις παραλείψεις τους, με ημερομηνία αναφορά έως και την 25η Αυγούστου 2025. Έχουν προθεσμία 15 ημερών για να τακτοποιήσουν τις οφειλές ή να ασφαλίσουν το όχημά τους. Όσοι δεν ανταποκριθούν εντός του 15μέρου, θα λάβουν νέες ειδοποιήσεις με SMS, email ή ταχυδρομείο, με τα βεβαιωμένα πρόστιμα, που κυμαίνονται από 250 έως 1.000 ευρώ, αναλόγως τον τύπο του οχήματος.

Για πρώτη φορά, μέσω του ενιαίου μηχανισμού ελέγχου, η Πολιτεία είναι σε θέση να εφαρμόσει ένα σταθερό και αξιόπιστο πλαίσιο για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, συμβάλλοντας και στη μείωση της μάστιγας των τροχαίων.».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα