Τρίτη 25 Αυγούστου 2026  22:29:06

Δυστυχώς πολλοί οι μεθυσμένοι, πάλι, στο τιμόνι. Σαρωτικοί έλεγχοι στην Αττική και δυσάρεστοι. 10 συλλήψεις και 246 παραβάσεις σε τρεις ημέρες. Κύριο

Μέχρι.. ποδηλάτης μεθυσμένος παραβάτης, που παραπέμφθηκε στο αυτόφωτο.

Αυτόφωρο για ποδηλάτη που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ

Εκτεταμένους ελέγχους αλκοολομέτρησης σε οδικούς άξονες της Αττικής πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο δράσεων για την πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, με εκατοντάδες παραβάσεις να βεβαιώνονται και συλλήψεις οδηγών. Τα συμπεράσματα δυσάρεστα, καθώς τα μειωμένα ποσοστά μέθης κατά την περίοδο των Εορτών ήταν μια ανάπαυλα προσωρινή.

Στο πλαίσιο εντατικοποιημένων τροχονομικών ελέγχων για την πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε ειδική εξόρμηση σε βασικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου, κατά τη διάρκεια της οποίας διενεργήθηκαν δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι αλκοολομέτρησης, βεβαιώθηκαν εκατοντάδες παραβάσεις και προχώρησαν συλλήψεις οδηγών που εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

246 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε οδηγούς που είχαν καταναλώσει αλκοόλ στο πλαίσιο εξόρμησης που σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής/Γ.Α.Δ.Α. και αναπτύχθηκε σε οδικούς άξονες της Αττικής περιλαμβάνοντας -23.010- ελέγχους αλκοολομέτρησης.

Συνελήφθησαν -10- οδηγοί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από πρώτες πρωινές ώρες της 23 Ιανουαρίου 2026 έως πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (26-1-2026), ειδική εξόρμηση σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο του Νομού Αττικής, στην οποία συμμετείχαν Αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και Τμημάτων Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν -23.010- έλεγχοι και βεβαιώθηκαν -246- παραβάσεις, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ συνελήφθησαν -10- οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ με ένδειξη άνω του 0.60 mg/l.
Οι έλεγχοι για την πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.

Αυτόφωρο για ποδηλάτη που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ

Ποδηλάτης συνελήφθη καθώς σε αλκοτέστ που υποβλήθηκε είχε καταναλώσει τριπλάσιο αλκοόλ από το όριο - Κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία
Οι έλεγχοι της τροχαίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για την εφαρμογή του νέου ΚΟΚ. Οι οδηγοί που βρίσκονται θετικοί σε αλκοτέστ έχουν μειωθεί ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι που δεν καταλαβαίνουν.
Τρανό παράδειγμα ένας ποδηλάτης ο οποίος βρέθηκε να έχει καταναλώσει τριπλάσιο από το προβλεπόμενο.

Συγκεκριμένα, μετρήθηκε στα 0,75mg/l την ώρα που το όριο είναι 0,24mg/l . Ο ποδηλάτης συνελήφθη και ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Φυσικά, αξίζει να σημειώσουμε πως ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ισχύει για όλους χρήστες του δρόμου, ανεξαρτήτως οχήματος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα