Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020  13:39:04

Μαίνεται η βία των καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό

Ένας αρχηγός της αστυνομίας έχασε τη ζωή του την Τετάρτη όταν δέχτηκε πυρά στη δυτική πολιτεία Μιτσοακάν στο Μεξικό. Κορυφαίο θύμα ενός νέου κύματος βίας που έχει προκαλέσει τον θάνατο 16 ανθρώπων από την Τρίτη, ανάμεσά τους τρεις αστυνομικοί, σύμφωνα με τις αρχές.

Στην πολιτεία αυτή που μαστίζεται εδώ και μήνες από συγκρούσεις ανάμεσα σε ένοπλους πολίτες οι οποίοι έχουν συγκροτήσει ομάδες αυτοάμυνας και σε εγκληματικές συμμορίες, δεκαπέντε αρχηγοί της αστυνομίας έχουν δολοφονηθεί μέσα σε διάστημα τριών ετών. Τοπικός πολιτικός αξιωματούχος επίσης βρέθηκε στραγγαλισμένος την Τρίτη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της πολιτείας αυτής.

Στην βορειοανατολική πολιτεία Ταμαουλίπας, όπου οι συγκρούσεις μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών είναι συχνές, ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε στρατιώτες και σε εγκληματικά στοιχεία προκάλεσαν τον θάνατο επτά ανθρώπων την Τρίτη και την Τετάρτη.

Στην δυτική πολιτεία Χαλίσκο, τρεις αστυνομικοί και τέσσερις ένοπλοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε ανταλλαγή πυρών σε αγρόκτημα όπου η εγκληματική συμμορία είχε οχυρωθεί.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών και η επιχείρηση του στρατού σε βάρος τους που άρχισε τον Δεκέμβριο του 2006 από τον πρώην πρόεδρο της χώρας Φελίπε Καλντερόν έχουν βυθίσει το Μεξικό σε μια αλυσιδωτή αντίδραση ανεξέλεγκτης βίας η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο 77.000 ανθρώπων.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline