Μέχρι εδώ για την Εθνική Μπάσκετ το άπιαστο όνειρο του Ρίο. Τι έφταιξε για την οριακή ήττα από την Κροατία. Κατσικάρης: «Πικρή ήττα για εμένα και την ομάδα. Αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες».

Και στον τρίτο αγώνα της, μετά τους δύο νικηφόρους, η Εθνική έδειξε την ίδια μεγάλη αδυναμία της. Το αντιπαραγωγικό πρώτο δεκάλεπτο.

Πληρώνοντας το καταστροφικό της ξεκίνημα στον αγώνα, όπου βρέθηκε να χάνει με 13-37, η Εθνική αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Αν και έκανε τεράστια ανατροπή καθώς προηγήθηκε 49-48, η επιθετική αφλογιστία στην τελευταία περίοδο της κόστισε την ήττα, την πικρή και άδικη αποτυχία τελικά για μια ομάδα νέων ταλέντων, με μεγάλες δυνατότητες στο μέλλον.

Για έβδομο συνεχόμενο καλοκαίρι η Εθνική Ελλάδας έμεινε χωρίς διάκριση αφού ηττήθηκε στον ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά από την Κροατία με 61-66. Οι διεθνείς μας έπαιξαν μπάσκετ μόνο για ένα δεκάλεπτο, χρόνος ο οποίος δεν είναι αρκετός σε αυτό το επίπεδο για να χαρίσει νίκη.

Οι Κροάτες ήταν καλύτεροι, έπαιξαν πιο στοχευμένο μπάσκετ και αύριο θα έχουν τη δική τους ευκαιρία για να ταξιδέψουν στη Βραζιλία.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν το πλέον εφιαλτικό. Η Εθνική παρουσιάστηκε ανέτοιμη, άστοχη, χωρίς ψυχολογία και με τραγική άμυνα. Οι Κροάτες σούταραν ανενόχλητοι και βρέθηκαν μπροστά με 3-20, (7') και με 13-37 (12'). Οι διεθνείς μας προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά και το κατάφεραν εν μέρει. Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Στράτου Περπέρογλου, με βελτιωμένη άμυνα και μεγαλύτερη ενέργεια από τον Κώστα Κουφό, το σκορ έγινε 34-42 (18') χάνοντας μάλιστα την ευκαιρία να τη ρίξουν και ακόμη πιο χαμηλά.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ελληνική άμυνα είχε πιάσει από το «λαρύγγι» τους Κροάτες οι οποίοι στα πρώτα 7' της περιόδου είχαν σκοράρει μόνο δύο βολές κι έτσι το τρίποντο του Γιάννη Μπουρούση (είχε προηγηθεί δεύτερο κρεσέντο του Στράτου Περπέρογλου) μείωσε σε 45-46 (27') για να ακολουθήσει και προσπέρασμα (48-46, 28').

Οι Κροάτες παρά 17 συνεχόμενα άστοχα τρίποντα, είχαν περισσότερες λύσεις μέσα από τη ρακέτα και με επιμέρους σκορ 3-16 προηγήθηκαν με 51-62 (36'). Οι διεθνείς μας προσπάθησαν για δεύτερη φορά να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης, μείωσαν σε 61-65, αλλά ξέμειναν από χρόνο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Κροατία ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση σε αντίθεση με την Ελλάδα η οποία είχε στα πρώτα 13' του ματς 1/10 δίποντα και 3/11 τρίποντα. Γενικότερα οι Κροάτες φάνηκαν αν έχουν πλάνο σε αντίθεση με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (σουτάραμε 30 δίποντα και 34 τρίποντα).

Στα στατιστικά συνολικά η Ελλάδα είχε 5 περισσότερα λάθη, σούταρε 13/30 δίποντα και 8/34 τρίποντα ενώ ξεχώρισαν οι 31 πόντοι που δέχτηκε στην πρώτη περίοδο.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ντάριο Σάριτς σε 38:18 είχε 16 πόντους (6/8δ., 0/3τρ., 4/8β.), 8 ριμπάουντ, μία ασίστ κι ένα λάθος.

Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (34:35) ολοκλήρωσε με 20 πόντους (4/9δ., 2/8τρ., 6/8β.), 4 ριμπάουντ, μία ασίστ και 2 λάθη.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ανταποκρίθηκε στις δυσκολίες του ματς. Ο φόργουορντ των Μπακς σε 33:14 είχε 9 πόντους με 3/7 δίποντα, 0/7 τρίποντα, 3/3 βολές, πήρε 9 ριμπάουντ, αλλά έκανε 6 λάθη.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Η Ελλάδα «γύρισε» το ματς. Οι Κροάτες είχαν χλωμιάσει όμως το 48-46 έγινε 49-56 με την Ελλάδα να μένει για 6:30 μόλις με μία εύστοχη βολή.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Οι διεθνείς μας το γεγονός ότι με 10 λεπτά μπάσκετ γύρισαν διαφορά 24 πόντων.

Οι Κροάτες την σωστή τους αντίδραση όταν είδαν τα δύσκολα.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Ελλάδα ένα ακόμη αποτυχημένο καλοκαίρι.

Η Κροατία την ευκολία με την οποία απώλεσε τη διαφορά των 24 πόντων που είχε υπέρ της.Τα δεκάλεπτα: 13-31, 34-44, 49-52, 61-66

ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΗΤΤΑ, ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ

Για ακόμη μια φορά την τελευταία 7ετία η Εθνική ομάδα μπάσκετ έμεινε εκτός διακρίσεων. Ο Φώτης Κατσικάρης μετά την ήττα από τους Κροάτες υπογράμμισε πως ένα... νέο ταξίδι ξεκινά για την Εθνική Ομάδα μετά την μεγάλη ανανέωση που έχει γίνει στο ρόστερ, έπειτα από το τέλος για Σπανούλη-Ζήση πέρυσι το καλοκαίρι και τους τραυματισμούς των Πρίντεζη-Σλούκα.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη», τόνισε, ενώ για το μέλλον του δεν ήταν σαφής λέγοντας: «Είχα δύο χρόνια συμβόλαιο με την Εθνική. Φέτος παρέμεινα χωρίς συμβόλαιο».
«Ξέρουμε τις δυνατότητες και τις αδυναμίες αυτής της ομάδας. Η Κροατία αμύνθηκε πολύ έξυπνα, ρίσκαρε τα σουτ και ήμασταν άστοχοι. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό.

Έπρεπε να έχουμε περισσότερη υπομονή στην επίθεση. Εκείνοι έβαλαν τα δικά τους σουτ και πήραν ψυχολογία. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, δεν είναι εύκολο να επιστρέψεις από τους 24 πόντους. Όταν ανατρέψαμε το σκορ θέλαμε να περάσουμε την μπάλα στον Μπουρούση, αλλά χάσαμε και πάλι πολλά ανοιχτά σουτ. Μας έλειψε το καθαρό μυαλό. Έχουμε μια καινούρια ομάδα, με παιδιά που καλούνται να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες ακόμη κι από ό,τι στις ομάδες τους. Θέλω να πιστεύω πως κάποια παιδιά πήραν εμπειρίες, πρέπει να αγκαλιαστεί αυτή η ομάδα. Μπορεί αυτή η ήττα να είναι αρχή για καλύτερες μέρες. Είναι μια καινούρια κατάσταση τώρα και ελπίζω στο επόμενο τουρνουά η ομάδα να έχει το χρόνο που χρειάζεται και να μην έχει τόσες απουσίες για να είναι και πάλι ψηλά. Χρειάζεται υπομονή», ανέφερε ο Φώτης Κατσικάρης.

Στη συνέντευξη Τύπου είπε: «Συγχαρητήρια στην Κροατία για τη νίκη. Κάναμε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα. Μπορείς να αρχίσεις άσχημα, αλλά όχι έτσι. Μπήκαμε νωθρά, μας τιμώρησαν με σουτ και με την άμυνά τους είχαν τον έλεγχο. Προκαλούσαν το τρίποντο, που είναι αδυναμία μας, και έλεγξαν τα ριμπάουντ. Εμείς δεν είχαμε υπομονή στην επίθεση και παίξαμε κάκιστη άμυνα. Καταφέραμε με μια απίστευτη προσπάθεια να ανατρέψουμε τη διαφορά των 24 πόντων. Ήταν δύσκολο για μας, αλλά μετά από μια τέτοια ήττα το μπάσκετ περνά σε μια νέα γενιά με την οποία το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να δει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Χάσαμε, αλλά πιστεύω πως το ελληνικό μπάσκετ θα βρεθεί σε καλή θέση ξανά στο μέλλον».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline