Μουντομπάσκετ 2019: Ελπίδες για την Εθνική μόνο με νίκη σήμερα (με Ν.Ζηλανδία) και την Κυριακή (με Μαυροβούνιο). Ψυχρολουσία για όλους η ήττα από την Βραζιλία με ένα πόντο.

Η μη αξιοποίηση του Αντετοκούμπο, η κριτική στον προπονητή και η Εθνική Ελλάδος στην κόψη του ξυραφιού, μετά την απογοητευτική ήττα από την Βραζιλία.

Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, μία αγωνιστική πριν το τέλος της πρώτης φάσης του Μουντομπάσκετ 2019. Σήμετα με την Νέα Ζηλανδία και την Κυριακή με το Μαυροβούνιο. Και βεβαίως με τις άλλες αναμετρήσεις, αλλά κρίσιμης σημασία έχουν οι δύο πρώτες νίκες. Γιατί σύντομα θα ακολουθήσουν οι δύο δύσκολες αναμετρήσεις με ΗΠΑ και Τουρκία.

Μουντομπάσκετ 2019: «Κράξιμο» σε Σκουρτόπουλο από Αμερικανό δημοσιογράφο -Για τη μη αξιοποίηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Λαθεμένες επιλογές που κόστισαν.

Η Εθνική Ομάδα μπήκε σε περιπέτειες, μετά την πρώτη της ήττα με 79-78 από τη Βραζιλία, στο Μουντομπάσκετ 2019.

Σήμερα Πέμπτη (15:00) δίνει το τελευταίο της παιχνίδι στον έκτο όμιλο και πρέπει να κερδίσει τη Νέα Ζηλανδία για να πάρει την πρόκριση.

Από την πρώτη της νίκη με 93-83 κόντρα στο Μαυροβούνιο προέρχεται η Νέα Ζηλανδία. Η Εθνική Ομάδα προσγειώθηκε, μετά την ήττα από τη Βραζιλία και ετοιμάζεται να απογειωθεί για να κερδίσει τον αυριανό τελικό και να προκριθεί στη φάση των 16.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ για το Μουντομπάσκετ 2019 -Πότε παίζει η Εθνική, ώρες και ημερομηνίες

Καλή, διορθωτική πορεία και νέες ελπίδες αρκεί σήμερα το μεσημέρι (15:00) η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ πρέπει να κερδίσει την Νέα Ζηλανδία. Στη φάση των «16» του Μουντομπάσκετ 2019 δημιουργούνται τέσσερις νέοι όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις ομάδες που προκρίθηκαν να μεταφέρουν τα αποτελέσματα τους. Από τους ομίλους της φάσης των 16 προκρίνονται στα προημιτελικά οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου, με το Group I να διασταυρώνεται με το Group J και το Group K (που θέλουν όλοι να είναι η Εθνική Ελλάδας) με το Group L.

Η Εθνική Ελλάδας μετά την ήττα-σοκ από την Βραζιλία θέλει τη νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας για να προκριθεί αρχικά στους «16» με ρεκόρ 2-1. Στη συνέχεια, θα προσπαθήσει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του νέου ομίλου της, όπου θα βρίσκονται οι ΗΠΑ, Βραζιλία κι ο νικητής του Τουρκία – Τσεχία. Εάν καταφέρει να περάσει στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ 2019, η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ θα αντιμετωπίσει μία εκ των Γαλλία, Αυστραλία και Λιθουανία.
Οι νέοι όμιλοι στο Μουντομπάσκετ 2019

Group I (βαθμολογία)

Πολωνία 3-0
Αργεντινή 3-0
Βενεζουέλα 2-1
Ρωσία 2-1
Group J (βαθμολογία)

Ισπανία 3-0
Σερβία 3-0
Πουέρτο Ρίκο 2-1
Ιταλία 2-1
Group K

ΗΠΑ
Βραζιλία
Τουρκία ή Τσεχία
Ελλάδα ή Νέα Ζηλανδία
Group L

Γαλλία
Δομινικανή Δημοκρατία
Αυστραλία
Λιθουανία
Το σύστημα διεξαγωγής του Μουντομπάσκετ 2019
Θυμίζουμε πως με βάση το σύστημα διεξαγωγής, στη φάση των «16» του Μουντομπάσκετ 2019 δηλαδή στους νέους ομίλους που θα σχηματιστούν κάθε ομάδα θα δώσει δύο αγώνες, με τις ισάριθμες ομάδες του ομίλου με τον οποίο διασταυρώνεται ο δικός της και μεταφέρει τη βαθμολογία των τριών αγώνων της Α' φάσης. Οι δύο πρώτοι κάθε νέου ομίλου, στη φάση των «16» προκρίνονται στους «8».

Οι προημιτελικοί του Μουντομπάσκετ 2019
Στη φάση των «8» του Μουντομπάσκετ 2019 δηλαδή στους προημιτελικούς θα παίξουν τα εξής ζευγάρια ανάλογα με την κατάταξής τους στους νέους ομίλους, δηλαδή του I, J, K, L.

I1-J2
K1-L2
J1-I2
L1-K2
Αντίστοιχα δημιουργούνται όμιλοι και για τις θέσεις 17-32 με τους 3ους και 4ους κάθε ομίλου, με την ίδια διασταύρωση ομίλων όπως και για τις θέσεις 1-16.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline