Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι (μπάσκετ «Ολυμπιακού») κέρδισαν τη δίκη από τον πατέρα τους και κρατούν τις μετοχές τους. Όμως συνεχίζουν τη δικαστική διαμάχη να τον βγάλουν πνευματικά ανίκανο.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ζητούσε να του επιστραφούν οι μετοχές του, τις οποίες είχε δωρίσει στους δύο γιούς του, χωρίς επιτυχία σε αυτό τον δικαστικό βαθμό.

Νέος γύρος στον σκληρό τους, ανηλεή εμφύλιο πόλεμο.Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε αγωγή του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, με την οποία ζητούσε την ανάκληση δωρεάς των μετοχών.

Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με τους υιούς του, Παναγιώτη και Γιώργο, καθώς η ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε αγωγή που είχε καταθέσει ο 73χρονος ζητώντας την επιστροφή μετοχών εταιρίας, τις οποίες είχε δωρίσει στα παιδιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την υπ' αριθμ. 5213/2018 απόφαση, το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας δεν έκανε δεκτή την αγωγή του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Σε αυτή διεκδικούσε να ανακληθεί η δωρεά ως προς τις μετοχές της εταιρίας Grattan (Παναμά). Πρόκειται για μία πολυσέλιδη απόφαση, η οποία έχει εκδοθεί εδώ και μερικές εβδομάδες, ενώ σύμφωνα με πηγές αποτελεί μόλις ένα μικρό κομμάτι των νομικών ενεργειών στις οποιες έχουν προχωρήσει οι δύο πλευρές. Μάλιστα, αναμένεται για την υπόθεση η πλευρά του Κων. Αγγελόπουλου να καταθέσει έφεση, προκειμένου η συζήτηση να λάβει χώρα εκ νέου αυτή τη φορά σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Στο μεταξύ, και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλοι, όπως άλλωστε έχουν ήδη κάνει γνωστό αναμένεται να ασκήσουν έφεση ως προς την πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, με την οποία απορρίφθηκε η αίτησή τους για να μπει ο πατέρας τους σε καθεστώς πλήρους δικαστικής συμπαράστασης. Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έκρινε ανάμεσα σε άλλα πως ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έχει πλήρη αντίληψη των όσων συμβαίνουν γύρω και και δεν θα πρέπει να οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης, αφού είναι ικανός να χειρίζεται ο ίδιος τις υποθέσεις του.

Αδελφοί Αγγελόπουλοι: «Εξωφθάλμως εσφαλμένη η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου» 11,1.2019

Αγγελόπουλοι: Τα κεφάλαια για τη διάσωση και επανεκκίνηση της Χαλυβουργικής υπάρχουν

Στα χέρια του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου παραμένει η διοίκηση των επιχειρήσεών του, μετά την απόφαση που έλαβε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Με την υπ' αριθμ. 123/2019 απόφασή του, το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή που είχαν καταθέσει τα παιδιά του 73χρονου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ζητώντας να τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση ο πατέρας τους, Κωνσταντίνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο απεφάνθη πως δεν υπάρχει λόγος να οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης για τον πατέρα και ότι ο ίδιος ο κ. Κ. Αγγελόπουλος θα συνεχίσει να διοικεί τις επιχειρήσεις του.

Επιπλέον, το δικαστήριο, με την υπ' αριθμ. 122/2019 απόφασή του, φέρεται να απέρριψε και όλες τις ενστάσεις των παιδιών του επιχειρηματία κατά του διορισθέντος από το δικαστήριο ανεξάρτητου πραγματογνώμονα καθηγητή Νικολάου Σκαρμέα, τον οποίο οι αδελφοί Αγγελόπουλοι είχαν κατηγορήσει για «μεροληψία».

Για μια «εξωφθάλμως εσφαλμένη» απόφαση, εναντίον της οποίας θα ασκήσουν άμεσα τα νόμιμα ένδικα μέσα, κάνουν λόγο οι αδελφοί Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα με το οποίο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε την πλευρά του πατέρα τους, Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, στην δικαστική τους διαμάχη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αδελφών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου:
Αναφορικά με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που απέρριψε την αίτηση περί κήρυξης σε δικαστική συμπαράσταση του πατέρα μας και το αποτέλεσμα της οποίας δημοσιοποιήθηκε επιτηδείως, δηλώνουμε τα εξής:
Η δικαστική αυτή απόφαση, εναντίον της οποίας θα ασκηθούν άμεσα τα νόμιμα ένδικα μέσα, είναι εξωφθάλμως εσφαλμένη. Δέχεται περιστατικά αντίθετα προς τα όσα επιβεβαιώνονται από τους θεράποντες ιατρούς του πατέρα μας, το σύνολο των συνεργατών του αλλά και που ευκρινώς και σαφώς αποτυπώνονται σε μαγνητοσκοπημένη εξέτασή του.

Επισημαίνουμε ότι από 21.12.2018 έχει εκδοθεί απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία απέρριψε αγωγή που ασκήθηκε επ' ονόματι του πατέρα μας εναντίον μας περί δήθεν αχαριστίας μας, η έκδοση της οποίας δολίως αποσιωπείται από όσους έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου. Καλό θα ήταν να την μελετήσουν προσεκτικά...

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline