Οι γιοί Αγγελόπουλοι του «Ολυμπιακού» (μπάσκετ) δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να βγάλουν «πνευματικά ανίκανο» τον πατέρα τους. Τα επιχειρήματα τους από πέρυσι και η χθεσινή επίμονη ανακοίνωση κατά της απόφασης που βγήκε υπέρ του πατέρα τους.

«Δεν έχω άνοια. Δεν είμαι ανίκανος και ψυχωτικός». Ο Κων. Αγγελόπουλος δικαιώνεται απόλυτα απέναντι στους «επίβουλους» γιους του. Η απόφαση καταπέλτης και η ιατρική γνωμάτευση.

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΙΩΝ ΚΩΝ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Αναφορικά με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που απέρριψε την αίτηση περί κήρυξης σε δικαστική συμπαράσταση του πατέρα μας και το αποτέλεσμα της οποίας δημοσιοποιήθηκε επιτηδείως, δηλώνουμε τα εξής:

Η δικαστική αυτή απόφαση, εναντίον της οποίας θα ασκηθούν άμεσα τα νόμιμα ένδικα μέσα, είναι εξωφθάλμως εσφαλμένη. Δέχεται περιστατικά αντίθετα προς τα όσα επιβεβαιώνονται από τους θεράποντες ιατρούς του πατέρα μας, το σύνολο των συνεργατών του αλλά και που ευκρινώς και σαφώς αποτυπώνονται σε μαγνητοσκοπημένη εξέτασή του.

Επισημαίνουμε ότι από 21.12.2018 έχει εκδοθεί απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία απέρριψε αγωγή που ασκήθηκε επ' ονόματι του πατέρα μας εναντίον μας περί δήθεν αχαριστίας μας, η έκδοση της οποίας δολίως αποσιωπείται από όσους έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου. Καλό θα ήταν να την μελετήσουν προσεκτικά...

ΣΑΒΒΑΤΟ 12.1.2019«Δεν έχω άνοια. Δεν είμαι ανίκανος και ψυχωτικός». Ο Κων. Αγγελόπουλος δικαιώνεται απόλυτα απέναντι στους «επίβουλους» γιους του. Η απόφαση καταπέλτης και η ιατρική γνωμάτευση. Κύριο

Οι ιδιοκτήτες του «Ολυμπιακού» (μπάσκετ) διεκδικούσαν τη διαχείριση όλης της οικογενειακής περιουσίας και έχουν ανοίξει πολεμική τόσο με τον πατέρα τους όσο και με τη δεύτερη σύζυγό του Γέλη..

"Με απόφαση δικαίωσης, πολύ αναλυτική και τεκμηριωμένη το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας με απόφαση του έκρινε πως ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είναι ικανός για όλες τις δικαιοπραξίες και δεν συντρέχει λόγος υποβολής του σε καθεστώς πλήρους ή μερικής στερητικής δικαστικής συμπαράστασης, απορρίπτοντας τη σχετική αίτηση των γιων του Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου.
Με την υπ΄αριθμ. 123/2019 απόφαση με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση των υιών για τον διορισμό δικαστικού συμπαραστάτη καθώς το δικαστήριο δεν διαπίστωσε ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος πάσχει από άνοια. Αντίθετα, διαπιστώθηκε ότι διατηρεί άθικτες τις νοητικές του λειτουργίες παρά τα όποια προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει.

Στη δικαστική απόφαση γίνεται επίκληση της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης του καθηγητή Νευρολογίας του ΕΚΠΑ, Νικόλαου Σκαρμέα, ο οποίος διορίστηκε από τις δικαστικές αρχές προκειμένου να εξετάσει τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και να διαπιστώσει την κατάσταση της υγείας του.
Ειδικότερα, το αίτημα δικαστικής συμπαράστασης είχαν υποβάλει οι γιοι του Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, επικαλούμενοι, μεταξύ άλλων, «βαρύτατη ψυχοδιανοητική έκπτωση» και μιλώντας για ανάγκη «προστασίας των συμφερόντων του που πλήττονται από τους επιτήδειους που τον έχουν κυκλώσει».
Ζητούσαν να τεθεί υπό δικαστική συμπαράσταση ο πατέρας τους Κωνσταντίνος και να διορισθεί ως συμπαραστάτης του ο κ. Γεώργιος Σκινδήλιας, διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής.

Επισης το ίδιο δικαστήριο με την υπ' αριθμ. 122/2019 απόφασή του απέρριψε και όλες τις αιτιάσεις των κ. Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου κατά του διορισθέντος από το δικαστήριο ανεξάρτητου πραγματογνώμονος καθηγητή Νικολάου Σκαρμέα, περί μεροληψίας.
Τα παιδιά του Κ. Π. Αγγελόπουλου έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα εντός τριάντα ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης να προσφύγουν στο Εφετείο, κάτι που προσώρας παραμένει αδιευκρίνιστο εάν θα αποφασιστεί να γίνει. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι βαθμοί στους οποίους σε περίπτωση ανατρεπτικής απόφασης του εφετείου μπορεί να προσφύγει με τη σειρά του και ο κ. Κ. Π. Αγγελόπουλος.( ΟΛΗ Η ΕΚΤΕΝΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΝΟΝPAPERNEWS, GR)

Αγγελόπουλοι για τον πατέρα τους: «Ανίκανος να διαχειριστεί την περιουσία». Η αγωγή από τον Απρίλιο του 2018 και οι ισχυρισμοί τους.
Apr 01, 2018

Το «Πρώτο Θέμα» αποκάλυψε πως οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος στρέφονται δικαστικά κατά του πατέρα τους, Κωνσταντίνου, ισχυριζόμενοι ότι τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τον καθιστούν ανίκανο να διαχειριστεί την οικογενειακή περιουσία.
H σχέση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με τους γιους του, Γιώργο και Παναγιώτη, ήταν πάντοτε εξαιρετική. Μάλιστα ήταν εκείνος που τους πήγε για πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη για να δουν τον Ολυμπιακό και να τους μεταφέρει την αγάπη του για τους «ερυθρόλευκους».
Ο Κ. Αγγελόπουλος, αν και καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι δεν έλειψε ούτε από τις κρίσιμες μάχες του μπασκετικού Ολυμπιακού τα προηγούμενα χρόνια, όπου οι γιοι του είχαν αναλάβει τα ηνία της ΚΑΕ, ενώ ήδη τους είχε ανοίξει τον δρόμο προκειμένου να ασχοληθούν με τις οικογενειακές επιχειρήσεις, δηλαδή την Χαλυβουργική και την Arcadia.

Τα πράγματα ωστόσο άλλαξαν τα τελευταία χρόνια και όπως παρουσιάζει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» οι αδερφοί Αγγελόπουλοι επιδιώκουν να πάρουν στα χέρια τους την διαχείριση καθώς εκτιμούν ότι ο πατέρας τους πρέπει να μπει σε νομικό καθεστώς πλήρους δικαστικής συμπαράστασης λόγω προβλημάτων υγείας που τον καθιστούν ανίκανο να διαχειριστεί τις υποθέσεις του.

Συγκεκριμένα Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος τονίζουν στην αίτηση, που κατέθεσαν στις 19 Μαρτίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, πως η κατάσταση της υγείας του πατέρα τους αναθέτει σε εκείνους: «το θλιβερό καθήκον να ενεργήσουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη θέση του σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση για διασφάλιση της προσωπικότητας και των συμφερόντων του».

Τα δύο αδέρφια παρουσιάζουν αναλυτικά το ιατρικό ιστορικό, όπου πέρα από τα κινητικά προβλήματα υπάρχουν και: «γενικότερα σοβαρά προβλήματα της υγείας, που του επέφεραν τελικώς, από το έτος 2013 και μετά, βαρεία και καταλυτική δυσλειτουργία των εγκεφαλικών του λειτουργιών και καθολική διαταραχή, που παρακωλύουν την ελεύθερη διαμόρφωση της βούλησής του ή της κρίσης του».

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ζητούν επίσης τη πραγματογνωμοσύνη από δύο γιατρούς, έναν ψυχίατρο και έναν νευρολόγο, λόγω «πολυδιάστατης ψυχοδιανοητικής έκπτωσης», κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως ζητούν να κηρυχθεί ο πατέρας τους «πλήρως ανίκανος προς δικαιοπραξία».
Στο πλαίσιο αυτό οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός προτείνουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Χαλυβουργικής αλλά και αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλια, ως τον κατάλληλο για να τεθεί δικαστικός συμπαραστάτης ισχυριζόμενοι πως: «αποτελεί τον στενότερο, πιο αφοσιωμένο και δη εξ απορρήτων συνεργάτη του πατέρα μας εδώ και 3 δεκαετίες».

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος
Στην αντεπίθεση η πλευρά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου

Σε καμία περίπτωση πάντως, η πλευρά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου δεν συμφωνεί με τη «βουλητική ανικανότητα», την οποία ισχυρίζονται για τον πατέρας τους Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.
Ο Κ. Αγγελόπουλος δεν έχει διάθεση να υποχωρήσει και έτσι το νομικό του επιτελείο πρόκειται να περάσει στην αντεπίθεση.

Πότε ξεκίνησε η ρήξη
Το 2013 ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση και από τότε οι δύο γιοί του ανέλαβαν πιο ενεργό ρόλο στις κοινές τους επιχειρήσεις, όπως και στις τραπεζικές τους υποθέσεις.

Οι πρωτοβουλίες των αδερφών δεν έβρισκαν σύμφωνο τον πατέρα και οι σχέσεις τους χειροτέρεψαν τα δύο τελευταία χρόνια με τις «συγκρούσεις» να αυξάνονται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από τον Δεκέμβρη του 2016 επήλθε βαθιά ρήξη. Μια ρήξη που έρχεται να προστεθεί στο ιστορικό της οικογένειας καθώς υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος τις τελευταίες δυο δεκαετίες έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τον αδελφό του, Θόδωρο Αγγελοπουλο (σύζυγο της Γιάννας) για περιουσιακούς λόγους...

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline