Η εχθρική διαιτησία στέρησε την Εθνική Ελλάδος από την είσοδο της στους «8» οκτώ του Μουντομπάσκετ. Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΟΚ στην FIBA για ποινές στη διαιτησία.

Εμπαθής και δόλια η μεταχείρηση του Γ. Αντετοκούμπο, που διαμαρτυρήθηκε επι τόπου.

Μπορεί η Ελλάδα να κέρδισε με 84-77 την Τσεχία, δεν κατάφερε ωστόσο να καλύψει το +12 που χρειαζόταν για να προκριθεί στους «8» του Μουντομπάσκετ. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό τον αποκλεισμό έπαιξε και η διαιτησία,ενώ βέβαια συνυπολογίζεται η ήττα από την Βραζιλία αλλά και τα φαινόμενα αφενός μιας μέτριας άμυνας και μιας συχνής αστοχίας στα καλάθια.

Μετά τη λήξη του ματς η ΕΟΚ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την FIBA ζητώντας την τιμωρία των τριών διαιτητών, του Γκλίσιτς από την Σερβία, του Αουνκρόγερς την Λετονία και Λίτσκα από την Πολωνία.

Η ΕΟΚ ζητά από την Ομοσπονδία να δει ξανά το βίντεο του ματς και να τιμωρήσει τους διαιτητές. Παράλληλα, ζητείται καρατόμηση των υπεύθυνων ορισμού των διαιτητών, άμεση επανεξέταση του βίντεο του αγώνα με δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων και γίνεται λόγος για πρωτοφανή αλλοίωση στα χρονικά του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου μπάσκετ.

Μουντομπάσκετ 2019: Ζήτησε εξηγήσεις ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από τους διαιτητές μετά το ματς με την Τσεχία! Τελείως άδικη η αποβολή του

Μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την Τσεχία για το Μουντομπάσκετ, στην οποία η Ελλάδα νίκησε αλλά αποκλείστηκε, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ζήτησε εξηγήσεις από τους διαιτητές της αναμέτρησης.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς και πιο δημοφιλής παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας έμεινε εκτός παιχνιδιού με την Τσεχία σε κάτι περισσότερο από 5 λεπτά για το φινάλε του ματς, μετά τον καταλογισμό σε βάρος του πέντε φάουλ, δύο εκ των οποίων ήταν και επιθετικά.

Μόλις τελείωσε η αναμέτρηση με την Τσεχία ο Αντετοκούνμπο, σε ήρεμο ύφος, ζήτησε εξηγήσεις από τους διαιτητές για τις αποφάσεις τους. Ειδικά, δε, για το πέμπτο φάουλ, που καταφανώς δεν ήταν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline