To σχέδιο BULLDOG ζωγραφίζει για να διώξει τον εκφοβισμό από τα γήπεδα!

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το Erasmus days 2021, το σχέδιο BULLDOG που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και το πρόγραμμα Erasmus + Sport, οργάνωσε έκθεση ζωγραφικής με θέμα το "bullying στα σπορ". Στο διαγωνσιμό συμμετείχαν πάνω από 60 παιδιά από τρεις χώρες, την Ελλάδα, Ρουμανία και Σλοβακία.

Ο κύριος στόχος του BULLDOG είναι η πρόληψη και η καταπολέμηση του εκφοβισμού, της παρενόχλησης, των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας στο ποδόσφαιρο και σε άλλα ομαδικά αθλήματα νέων εφήβων (9-13 ετών) αναπτύσσοντας ένα μεγάλο, καινοτόμο, παιχνίδι κατά του εκφοβισμού, το παιχνίδι BULLDOG, χρησιμοποιώντας και τα δύο σύγχρονα τεχνολογία και δραστηριότητες κατά του εκφοβισμού σε αθλητικούς χώρους.

Logopit new21

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

Το BULLDOG στοχεύει:
α) - στον εντοπισμό νέων εφήβων αθλητών ευάλωτων σε εκφοβισμό και θύματα εκφοβισμού που υποφέρουν κρυφά,
- στον εντοπισμό νέων αθλητών με προδιάθεση επιθετικής ή βίαιης συμπεριφοράς 
- στον εντοπισμό νεαρών αθλητών που μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα ικανά να βοηθήσουν εκπαιδευτικούς και προπονητές αθλημάτων σε δραστηριότητες παιχνιδιού ρόλων και στη συγκρότηση ομάδων υποστήριξης.
β) στην εκπαδίευση νέων εφήβων αθλητών, των γονέων τους και των προπονητών τους σχετικά με τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν για την άμυνα ενάντια στη συμπεριφορά εκφοβισμού στα αθλήματα χρησιμοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία (Mobile App, E-platform) και παιχνίδια ρόλων κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων κατά του εκφοβισμού σε αθλητικούς χώρους ?
γ) ενθάρρυνση στη συμμετοχή θυμάτων εκφοβισμού σε ομαδικά αθλήματα δημιουργώντας ομάδες υποστήριξης ·
δ) ευαισθητοποίηση ενάντια σε κάθε είδους μισαλλόδοξη συμπεριφορά (Bulling, εκφοβισμός, βία και παρενόχληση) σε ομαδικά αθλητικά παιχνίδια.
ε) διευκόλυνση της επικοινωνίας θυμάτων εκφοβισμού που υποφέρουν σιωπηλά από προπονητές και ειδικούς στον τομέα αναπτύσσοντας μια HELPLINE (συνομιλία για) ανώνυμη επικοινωνία.

ekthesi1           ekthesi2

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline