Στις 17 Νοεμβρίου ο Α. Τσίπρας στην Τουρκία

Στις 17 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί την Άγκυρα ο Έλληνας πρωθυπουργός, έπειτα από ταχείς συνεννοήσεις που έγιναν με την τουρκική πολιτική ηγεσία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινή". Οι δύο πλευρές είχαν ήδη συμφωνήσει από τον Σεπτέμβριο για τον καθορισμό μια επίσκεψης στην Τουρκία πριν από το τέλος τους έτους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το καθαρό αποτέλεσμα των εκλογών την περασμένη Κυριακή και η δυνατότητα για άμεση συγκρότηση κυβέρνησης από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης οδήγησε τους διπλωμάτες και αρμόδιους επιτελείς των δύο χωρών στο συμπέρασμα ότι η επίσκεψη μπορεί να δρομολογηθεί άμεσα.

Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην Τουρκία με κορυφαίο ζήτημα στην ατζέντα του το προσφυγικό, αλλά και ζητήματα που άπτονται των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ανάμεσα σε αυτά, είναι και η τακτική της Άγκυρας να δεσμεύει θαλάσσιες περιοχές στα διεθνή ύδατα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline