Η αναμονή έως τον Σεπτέμβριο

Ασυνήθιστες οι παραδοχές στο κορυφαίο πρωτοσέλιδο της "Αυγής" την Κυριακή 20 Μαρτίου, γράφοντας επί λέξει: "Απογοητευμένοι, οργισμένοι, και στενοχωρημένοι εμφανίζονται οι πολίτες που ρωτήθηκαν από την Public Issue για την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά, με βασική απαίτηση από το πολιτικό σύστημα να βρει λύση για τα προβλήματά τους.

Ελάχιστα τους ενδιαφέρει μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ή κάποιου τύπου ανασχηματισμός, καθώς δεν έχουν θετική γνώμη ούτε για την Κυβέρνηση ούτε για την αντιπολίτευση". Κρύβονται περισσότερες παραδοχές πίσω από τις λέξεις. Οι πολίτες λ.χ. δεν περιμένουν λύσεις από το " πολιτικό σύστημα γενικώς " αλλά από την Κυβέρνηση, ή ότι δεν δίνεται προσοχή στο αίτημα για αντικατάσταση της Κυβέρνησης με το " ούτε εκλογές ούτε ανασχηματισμός " ή

έστω αντικατάσταση κατά βάση του Πρωθυπουργού. Την ίδια ημέρα, δημοσκόπηση της ALCO στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έμοιαζε ως συνέχεια της πρωτοσέλιδης παραδοχής της ΑΥΓΗΣ. "Κακόπιστη", ίσως έλεγε ένας φανατικός του ΣΥΡΙΖΑ. Μια διαφορά με 3,8 μονάδες υπέρ της ΝΔ, δεν μπορεί να είναι ένα ανησυχητικό δεδομένο (με βάση μάλιστα τον γνωστό όλων των Κυβερνήσεων ότι ευρίσκονται στη δύσκολη φάση της θητείας τους με μέτρα δυσάρεστα, τα οποία σύντομα θα τελειώσουν και θα αποδώσουν). Επιπλέον προέρχονται οι διαπιστώσεις αυτές από μια εφημερίδα και μια δημοσκοπική εταιρεία, τις οποίες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θεωρούν αναξιόπιστες, δηλαδή εχθρικές. Δεν το έκρυψαν και από τη Βουλή πρόσφατα.

Τα πράγματα θα ήταν καταδικαστικά, εάν όχι μόνο άλλες εταιρείες και ΜΜΕ, αλλά και η γενικής αποδοχής MRB δεν παρουσίαζε τον Φεβρουάριο διαφορά 3,7% υπέρ της ΝΔ. Με τρεις επιπλέον τραυματικές εμπειρίες. Παράσταση νίκης 41,1% υπέρ , έναντι 28,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος Πρωθυπουργός : Κυρ. Μητσοτάκης 28,2% έναντι 25,2% του Α. Τσίπρα (κανένας το 41,1%). Καταλληλότερη Κυβέρνηση για τα σημερινά προβλήματα: ΝΔ 27,4% έναντι 21,9% του ΣΥΡΙΖΑ (κανένα κόμμα 39,4%). Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια του Κυρ. Μητσοτάκη και της ΝΔ να πείσουν για την καταλληλότητα τους, μετά από μια σπάνια απαξίωση Πρωθυπουργού και Κυβέρνησης έν ενεργεία.

Κατάσταση, που σημαίνει ότι δεν έχουν μεγάλες δυνατότητες επιβίωσης. Ιδιαίτερα, όπως δείχνει η δημοσκόπηση της ALCO η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα είναι πρωτοφανής ( Παράλληλα σε πτώση οι ΑΝΕΛ με ποσοστό 2,5% )

-Το 81% των πολιτών της έρευνας πιστεύει ότι η Κυβέρνηση ( της Αριστεράς) έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα , που είχε όταν κέρδισε τις εκλογές.
-Το 84% δεν είναι ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της Κυβέρνησης
-Το 85% δηλώνει αδυναμία να αντέξει νέους φόρους και νέες περικοπές στη σύνταξη, έναντι 10% που δηλώνει " ναι ".
- Το 73/% έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα έναντι 16% που συνεχίζει να έχει.
- Το 72% πιστεύει ότι το επόμενο εξάμηνο η κατάσταση της χώρας θα έχει χειροτερεύσει.

Ωστόσο, ιδιαίτερη αξία έχει μια κρίσιμη απάντηση, που αποτελεί βαθμολόγηση και αξιολόγηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ:

Μια Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα χειριζόταν τα προβλήματα σε σχέση με την Κυβέρνηση Αλ. Τσίπρα: Τα ίδια πιστεύει το 34%, καλύτερα πιστεύει το 25%, ενώ το 29% πιστεύει ότι θα το χειρίζονταν χειρότερα (στη δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει 25% έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ).

Ασφαλώς μεγάλη και ανησυχητική φθορά. ΣΥΡΙΖΑ και Κυβέρνησης, ότι ανοίγονται οι προοπτικές πολλαπλής φθοράς και κρίσης σε επίπεδο βουλευτών και λαϊκής βάσης, όμως η Κυβέρνηση σε σύγκριση με τη μέλλουσα διακυβέρνηση της ΝΔ συντηρεί αντοχή και αξιοπιστία. Διαπίστωση, που σημαίνει ότι η ΝΔ χρειάζεται καλή προετοιμασία, προγραμματική και οργανωτική και αρκετή υπομονή. Μπορεί και πάνω από έξι μήνες, δηλαδή έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Άλλωστε τότε θα συγκεντρώνει ένα χρόνο από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και άλλους επτά μήνες από την πρώτη διακυβέρνηση τον Ιανουάριο του ιδίου χρόνου. Ούτε δύο χρόνια.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline