Πάπας Φραγκίσκος Α': Ναι, υπάρχουν γκέι

Ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να αναγνώρισε την ύπαρξη ενός «γκέι λόμπι» και ενός «ρεύματος διαφθοράς» στο Βατικανό, σύμφωνα με δημοσιεύματα καθολικών Μέσων Ενημέρωσης που δεν αμφισβήτησε το Βατικανό.

Ο Πάπας έκανε αυτά τα σχόλια την περασμένη εβδομάδα μιλώντας στην ισπανική γλώσσα κατά τη διάρκεια μιας κατ ιδίαν συνάντησης με εκπροσώπους της Θρησκευτικής Συνομοσπονδίας Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CLAR), σύμφωνα με την καθολική ιστοσελίδα της Χιλής

"Προβληματισμός και Απελευθέρωση"

Όπως γράφει η ιστοσελίδα ο Πάπας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μίλησε για διάφορα θέματα που προκαλούν ανησυχία, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων της Curia, της κεντρικής διοίκησης της Εκκλησίας, η οποία ήταν πέρυσι στο επίκεντρο ενός σκανδάλου διαφθοράς.

«Στην Curia, υπάρχουν και άγιοι άνθρωποι, πραγματικά, υπάρχουν άγιοι άνθρωποι. Αλλά, επίσης, υπάρχει ένα ρεύμα διαφθοράς, και είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα γκέι λόμπι. Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», φέρεται να είπε ο Πάπας ενώπιον των συνομιλητών του.
Σε ανακοίνωση της η προεδρία της CLAR εξέφρασε τη «βαθιά της λύπη για τη δημοσίευση ενός κειμένου το οποίο αναφέρεται στην συνομιλία με τον Άγιο Πατέρα».

Δεν επιβεβαίωσε το ακριβές απόσπασμα του Πάπα, αλλά αναγνώρισε ότι αυτό αντανακλούσε την «γενική αίσθηση» της συνάντησης. Ο εκπρόσωπος του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε:
«Ήταν μια ιδιωτική συνάντηση, ως εκ τούτου, δεν έχω κανένα σχόλιο να κάνω σχετικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline