ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Μεγάλο αφιέρωμα στο αποκαλυπτικό- ευπώλητο βιβλίο του Μιχάλη Δημητρίου για την σπουδαιότερη, παγκοσμίως, Ελληνίδα των τελευταίων αιώνων: «Δεν με λένε Μαρία...Είμαι η Κάλλας».

Συνέντευξη του συγγραφέα με τον Μάκη Δεληπέτρο, με αναφορά στην πολύχρονη πρωτογενή έρευνα του, στις μαρτυρίες προσωπικοτήτων που την γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της. Με πλήρη ανατροπή όσων έχουν γραφτεί για το τέλος της σχέσης της με τον Αριστοτέλη Ωνάση (τον οποίο πρώτη και δια βίου εγκατέλειψε, παρότι αυτός επέστρεψε παράκλητος παρά τον γάμο του με τη Τζάκυ Κέννεντυ), για την μεγαλοσύνη πού είχε στις συνεργασίες της, για τον κιτρινισμό σε βάρος της από διεθνή ΜΜΕ, για την μικροψυχία και κακοήθεια, που αντιμετώπισε στην ζωή της από ανταγωνιστές συναδέλφους, συμπλεγματικούς επικεφαλής μεγάλων λυρικών θεάτρων.

Η κακή εμπειρία της Κάλλας επί Κατοχής στην Ελληνική Λυρική Σκηνή και το άηθες πογκρόμ εις βάρος της το 1957 για τις παραστάσεις στο Ηρώδειο από την αντικαραμανλική Αντιπολίτευση Παπανδρέου- Βενιζέλο και τον τότε αντικυβερνητικό-«δημοκρατικό» τύπο.

20240114 213423

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline