Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  03:42:16

Η Χρυσή Αυγή κι ο «γιαλατζί» Παπαδόπουλος

Γίναμε όλοι ναζιστές; Γίναμε όλοι η χαρά του Χίτλερ; Είμαστε έτοιμοι να βγούμε στους δρόμους να κλωτσήσουμε, να βρίσουμε, να ποδοπατήσουμε όποιον βρεθεί στο δρόμο μας; Δημοσιογράφους, πολιτικούς, λαθρομετανάστες, εβραίους, μεγάλο κεφάλαιο... Έγινε είδωλο ο Κασιδιάρης κι όμοιοί του, η Ουρανία, η Ζαρούλια κι οι άλλες κούκλες της Χρυσής Αυγής;

Από πού πηγάζει όλος αυτός ο θυμός και γιατί στρέφεται προς τη βία χωρίς καμία εγκεφαλική διεργασία, χωρίς καμία προσπάθεια επεξεργασίας των δεδομένων, χωρίς καμία κριτική θεώρηση των πραγμάτων...

Πλέον δεν υπάρχει η δικαιολογία. Δεν ήξερα, δεν ρώτησα... Όλοι είδαν ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι αυτό που επικαλείται, μία πατριωτική, εθνικιστική οργάνωση.

Και για μένα, δεν είναι τα στοιχεία που βρήκε η Αστυνομία που το αποκάλυψαν αυτό. Δεν είναι οι χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας, που πολλοί μπορεί να θεωρήσουν και «στημένες». Δεν χρειάζονται οι σελίδες της δικογραφίας για να δει κανείς, αυτό που τα ίδια τα μέλη της αποκαλύπτουν καθημερινά με την συμπεριφορά τους... Με το βίαιο λόγο τους, με την χαμηλού επιπέδου διαγωγή τους, με τα τερτίπια τους που θυμίζουν «περιθωριακούς» της τελευταίας υποστάθμης παρά εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου. Καθημερινά, επιβεβαιώνουν με τις αντιδράσεις τους ότι ασφαλώς και δεν αδικήθηκαν, αλλά αδίκως παραμένουν κι οι υπόλοιποι έξω.

Κι αν αυτή είναι η κορυφή, δεν χρειάζεται και υψηλή διανόηση για να αντιληφθεί κανείς πως λειτουργούν τα απλά μέλη...

Κι όμως αυτό το 9% των ψηφοφόρων δεν αποτελείται μόνον από ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα ή που τους χτύπησε η κρίση αλύπητα. Ανθρώπους που οργισμένοι από τα οικονομικά χάλια μας, βλέπουν τα πάντα με αρνητισμό και μηδενιστική διάθεση.

Αποτελείται κι από διανοούμενους κι από ανθρώπους υψηλού μορφωτικού επιπέδου που είναι ακατανόητο πως μπορούν να ταυτίζονται με άτομα του υποκόσμου, νταβατζήδες, πορτιέρηδες, φουσκωτούς των γυμναστηρίων, εγκληματίες...

Το μόνο που μπορεί να υποθέσει κανείς γι' αυτήν την κατηγορία είναι ότι πρόκειται για νοσταλγούς της επταετίας και των όποιων καλών έφερε αυτή στον τόπο παρά τα μέσα που μεταχειρίστηκε για να τα πετύχει (στρατιωτικό καθεστώς, αυταρχισμός κλπ.)

Οι σύγχρονοι όμως χουντικοί, τα παλικάρια της Χρυσής Αυγής, δεν έχουν καμία σχέση με τους στρατιωτικούς της επταετίας... Ο Παπαδόπουλος, ο Παττακός κι οι άλλοι, έκαναν όσα έκαναν, ασφαλώς με λάθος και αντιδημοκρατικό τρόπο, αλλά με άλλου είδους κίνητρα και ιδεολογική προσέγγιση. Με άλλο ήθος και ύφος.

Οι σημερινοί ψευτο-πατριώτες της Χρυσής Αυγής, ο «γιαλατζί» Παπαδόπουλος αρχηγός της, οι νοσταλγοί του Χίτλερ και των στρατοπέδων συγκέντρωσης είναι απλοί τραμπούκοι χωρίς πραγματική ιδεολογία, ικανοί να δείρουν αλλά όχι να κυβερνήσουν. Ικανοί να βρίσουν, αλλά όχι να νομοθετήσουν.

Και σήμερα μπορεί να είναι οι στόχοι τους οι μετανάστες και οι εβραίοι, αύριο θα είναι οι ηλικιωμένοι ή οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες.
Θα τους ρίξουμε στον Καιάδα; Όχι, τους άλλους πρέπει να ρίξουμε στον Καιάδα, κι ακόμα πιο βαθιά αν γίνεται. Ξυπνήστε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline