Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  09:31:56

Οι Γερμανοί επικρίνουν μαζικά την Μέρκελ: «Είσαι πολύ ανεκτική απέναντι στον προκλητικό Ταγίπ Ερντογάν». Κύριο

Όλες οι εκτιμήσεις είναι ότι το καθεστώς Ερντογάν θα συνεχίσει να έχει προβληματικές σχέσεις με το σύνολο του πολιτικού κόσμου και των μεγάλων κομμάτων της Γερμανίας, τα οποία έχει πολλαπλά ενοχλήσει και μειώσει.

-Παρότι σταθερά την στηρίζουν απαιτούν πυγμή, απέναντι στις προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου, στην προσπάθειά του να αναμιχθεί στην πολιτική ζωή της Γερμανίας και στις θρασύτατες αξιώσεις του, που τον έχουν φέρει σε σύγκρουση με την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Δανία και πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης.

Μια αρνητική διάθεση με αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό, στην οικονομία, στη διεθνή φήμη τηε Αγκυρας. Με ένα χάσμα πολιτικής ανάμεσα στις δυο χώρες, που θα βαθύνει.Η πλειοψηφία των Γερμανών δεν επιθυμεί πλέον να ταξιδέψει στην Τουρκία για τουρισμό, ενώ φαίνεται να τάσσεται και υπέρ της καταγγελίας - από την πλευρά της Γερμανίας - της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την 'Αγκυρα για το προσφυγικό. Συντριπτικό είναι και το ποσοστό εκείνων που θεωρούν υπερβολικά ανεκτική την πολιτική της 'Αγγελα Μέρκελ απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild am Sonntag», το 53% των ερωτηθέντων δεν θέλει να κάνει διακοπές στην Τουρκία, η οποία αποτελούσε μέχρι πρότινος ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό. Είναι ενδεικτικό ότι το 2016 ταξίδεψαν στην Τουρκία τέσσερα εκατομμύρια Γερμανοί, κατατάσσοντας την χώρα τρίτη στις προτιμήσεις τους. Την ίδια ώρα το 44% δηλώνει ότι παρά την ένταση στις διμερείς σχέσεις θα μπορούσε να φανταστεί μια επίσκεψη στην Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά την συνεργασία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα των προσφύγων, το 54% δηλώνει ότι θα προτιμούσε την καταγγελία της σχετικής συμφωνίας, ενώ το 81% εκτιμά ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει δείξει μεγάλη ανοχή στον Ερντογάν. , του οποίου οι προκλήσεις απέναντι στη Γερμανία είναι πολλές και σοβαρές. Από απειλητικές και καταφρονητικές έως εκβιαστικές κάθε είδους. Οικονομικές ,μεταναστευτικές , πολιτικές και διεθνούς συνεργασίας απέναντι στην Ευρώπη και για τη Μέση Ανατολή, στρατιωτικές στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ιστορικές με διαρκείς μειωτικές αναφορές του ίδιου του Ερντογκάν και με σημερινές αναγωγές στη ναζιστική Γερμανία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline