Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:01:38

Μόντι για Μπερλουσκόνι: Οι Ιταλοί έχουν «κοντή μνήμη». Ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ιταλίας από τον Μπερλουσκόνι το 2011. Κύριο

Η εντυπωσιακή επιστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην ιταλική πολιτική σκηνή αποδεικνύει ότι οι Ιταλοί έχουν «κοντή μνήμη», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Forza Italia του Μπερλουσκόνι βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, αν και ο ίδιος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος εξαιτίας της καταδίκης του για φορολογική απάτη. Ωστόσο αναμένεται να είναι σε θέση να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και να προωθήσει στενό του συνεργάτη στη θέση του πρωθυπουργού.

«Ο Μπερλουσκόνι διαθέτει μια ιδιαίτερα ανθεκτική και ισχυρή προσωπικότητα. Και η επιστροφή του αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι έχουν κοντή μνήμη», σχολίασε ο Μόντι, ένας τεχνοκράτης που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ιταλίας από τον Μπερλουσκόνι το 2011, όταν η χώρα κινδύνευε με χρεοκοπία.

Ο Μόντι χαρακτήρισε τον Μπερλουσκόνι «πατέρα όλων των λαϊκιστών», όμως σημείωσε ότι οι αγορές δεν ανησυχούν από τις προεκλογικές υποσχέσεις που έκανε ο ίδιος και άλλοι Ιταλοί πολιτικοί, διότι «κανείς δεν αναμένει» να εφαρμοστούν.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρώην πρωθυπουργό, το πιθανότερο σενάριο μετά τις εκλογές της Κυριακής είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, του Μπερλουσκόνι και ίσως της ακροδεξιάς Λέγκας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline