Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019  22:33:58

Πρόεδρος «Ερρίκος Ντυνάν»: Έως το φθινόπωρο η πώληση του νοσοκομείου.

Η μεταβίβαση του "Ερρίκος Ντυνάν" αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το προσεχές φθινόπωρο, αναφέρει ο πρόεδρός του Γεράσιμος Τσιαπάρας, τονίζοντας παράλληλα ότι «το μέλλον τού νοσοκομείου είναι διασφαλισμένο».

Ερ: Το "Ερρίκος Ντυνάν" θα περάσει σε νέο ιδιοκτήτη οριστικά και αμετάκλητα;
Απ: Η Τράπεζα Πειραιώς, ιδιοκτήτης του "Ερρίκος Ντυνάν", σε συνέχεια απόφασης του SSM, του ευρωπαϊκού επόπτη τραπεζών, o οποίος ζητά από τις ελληνικές τράπεζες να διακόψουν τη συμμετοχή τους σε εταιρίες που δεν αποτελούν καθαρά αντικείμενο τραπεζικών εργασιών, έχει ξεκινήσει την διαδικασία πώλησης του.

Ερ: Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για τη μεταβίβαση;
Απ: Η μεταβίβαση του "Ερρίκος Ντυνάν" αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Ήδη, η Τράπεζα Πειραιώς έχει επιλέξει ως σύμβουλο πώλησης την PriceWaterhouseCoopers και η πρόσληψη συμβούλου σηματοδοτεί και την τυπική έναρξη μιας διαγωνιστικής διαδικασίας. Μην έχετε αμφιβολία, ωστόσο, πως εάν το πλαίσιο του SSM διαφοροποιηθεί, τότε και η Τράπεζα Πειραιώς θα επανεξετάσει τις δικές της κινήσεις. Ιδίως για το "Ερρίκος Ντυνάν".

Ερ: Το σχέδιο εξυγίανσης και αναβάθμισης του νοσοκομείου έχει ολοκληρωθεί;
Απ: Παρά το γεγονός ότι αυτή την ώρα η πώληση είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία, εν τούτοις ο ιδιοκτήτης συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα εξυγίανσης και αναβάθμισης του νοσοκομείου, γεγονός που αντανακλάται τόσο στα έσοδά του, όπου σε ετήσια βάση σημειώνουν αύξηση της τάξης του 30%, όσο και στην αναστροφή της άποψης που είχε διαδοθεί στην κοινή γνώμη ότι το "Ερρίκος Ντυνάν", αν δεν ήταν κλειστό, υπολειτουργούσε. Αυτή η εικόνα ανήκει στο παρελθόν και οφείλω να τονίσω ότι τη διέγραψαν μαζί η διοίκηση που εμπιστεύθηκε η Τράπεζα Πειραιώς και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ήταν εκείνοι που κράτησαν τις δύσκολες ημέρες το νοσοκομείο όρθιο.

Ερ: Το σκηνικό που διαμορφώνεται σήμερα με τη συζήτηση περί πώλησης του "Ερρίκος Ντυνάν", επηρεάζει τη λειτουργία του και το προσωπικό του, ιδίως το ιατρικό δυναμικό;
Απ: Όποια κι αν είναι η εξέλιξη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, το "Ερρίκος Ντυνάν" έχει γερά θεμέλια και η προνομιακή θέση του στο εγχώριο σύστημα υγείας είναι διασφαλισμένη. Αυτό το γνωρίζουν πρώτοι από όλους οι γιατροί κάθε ειδικότητας, οι οποίοι επιζητούν τη συνεργασία τους με το νοσοκομείο. Συνεχώς νέοι γιατροί στελεχώνουν το νοσοκομείο, ενώ ενδεικτικό της πορείας του είναι πως, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία πώλησης είναι σε εξέλιξη, περισσότεροι από 80 νέοι γιατροί την περίοδο αυτή θα ενταχθούν στο δυναμικό του. Συνεπώς, δεν αναμένουμε να σημειωθεί κάμψη στην ανοδική πορεία του "Ερρίκος Ντυνάν", ενώ η διοίκηση έχει με κάθε τρόπο εξηγήσει στο προσωπικό ότι η μεταβίβασή του σε νέο ιδιοκτήτη μόνο θετικά θα επιδράσει και, μάλιστα, σε πολλαπλά επίπεδα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα