Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  12:03:34

Συστάσεις ατομικής προστασίας από τον ΠΙΣ για όλο το καλοκαίρι

Ανησυχίες για νέο κύμα πανδημίας λίγα 24ωρα πριν από το άνοιγμα των συνόρων για αεροπορικές πτήσεις από χώρες του εξωτερικού και την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αποτελεί το βασικό κλειδί για την προφύλαξη της χώρας μας έναντι του κορωνοϊού. Ο ΠΙΣ επισημαίνει ότι ο εργαστηριακός έλεγχος δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί στο σύνολο των τουριστών που θα φθάσουν στη χώρα, καθώς όπως σημειώνει, εκτιμάται ότι εφέτος θα αφιχθούν περίπου 5 εκατομμύρια τουρίστες ή δέκα εκατομμύρια με βάση το καλύτερο σενάριο.

Αλλά και το ίδιο το τεστ δεν διασφαλίζει ότι ένας πολίτης ή επισκέπτης δεν έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, καθώς έχει αποδειχθεί ότι ένα αρνητικό τεστ μπορεί να θετικοποιηθεί αργότερα. «Γι' αυτό και ο ΠΙΣ επαναλαμβάνει πως εάν οι ίδιοι οι πολίτες τηρούν τα μέτρα προφύλαξης έναντι του κορωνοϊού, θα αποτελέσουν παράδειγμα και για τους τουρίστες που αναμένονται το επόμενο διάστημα στη χώρα», τονίζει ο σύλλογος και συνεχίζει, «σε ό,τι αφορά τη μάσκα, όπου υπάρχει σύσταση και ισχυρή σύσταση, δεν σημαίνει προαίρεση, αλλά αναγκαιότητα για την προστασία τόσο της δική μας όσο και της δημόσιας υγείας. Με τον τρόπο αυτό η αναπόφευκτη κυκλοφορία του ιού λόγω του τουρισμού και της οικονομικής δραστηριότητας, θα συναντά διαρκώς φράγματα και θα περιορίζεται».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline