Κυριακή 5 Μαϊου 2024  21:19:10

Προτεραιότητα να κρατήσουμε όρθιο το ΕΣΥ

Αυτή τη στιγμή προέχει να κρατήσουμε το ΕΣΥ όρθιο, να δώσουμε ανάσες στους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν συγκλονιστικό αγώνα, τόνισε στον ΑLPHA ο πρωθυπουργός.


Χαρακτήρισε αισιόδοξο ότι αρχίζει να μειώνεται η πίεση και προσέθεσε ότι έχουν προσληφθεί 7.000 γιατροί και νοσηλευτές και αυξήθηκε ο αριθμός των κρεβατιών εντατικής. «Προσθέσαμε και δυνάμεις από τον ιδιωτικό τομέα όποτε κρίθηκε απαραίτητο. Έχουμε συνεργαστεί καλά με τον ιδιωτικό τομέα. Όπου είδαμε ότι η συνεργασία δεν τελεσφόρησε προχωρήσαμε στη λογική της επίταξης. Υπάρχει ένα εθνικό σύστημα υγείας και οι δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα συστρατεύονται» σημείωσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ήταν πολύ δύσκολο το διάστημα προς τα τέλη του Οκτώβριο. «Εκεί διαπιστώσαμε τη δυναμική της επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων. Επιλέξαμε να πάμε σε καθολικό lockdown λίγο πιο χαλαρό από αυτόν που εφαρμόσαμε το Μάρτιο και τον Απρίλιο. Ήταν τόσο ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων που θεωρώ ότι καλώς πήγαμε σε πιο δραστικά μέτρα. Εκ των υστέρων όλοι προφήτες που θα έκαναν τα πράγματα διαφορετικά» σημείωσε.
Επίσης, επισήμανε ότι το ζύγι μεταξύ προστασίας δημόσιας υγείας και οικονομίας από την άλλη δεν είναι εύκολο. «Όλες οι χώρες επιχείρησαν να συνυπάρξουν με τον ιό χωρίς να κλείσουν οικονομικές δραστηριότητες. Καμία δεν μπόρεσε να το κάνει» συμπλήρωσε.

Το εμβόλιο είναι ίσως η πιο δυνατή αχτίδα αισιοδοξίας σε αυτό τον πολύ σκοτεινό χειμώνα» τόνισε ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας «θαύμα της επιστήμης το γεγονός ότι έχουμε σε μήνες ασφαλή και αποτελεσματικά».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline