Σάββατο 27 Απριλίου 2024  19:40:48

Διευρύνεται η λίστα φορέων που μπορούν να διενεργούν rapid test

Εντάσσονται μέχρι τις 28/2/2021 στους φορείς που δικαιούνται να διενεργούν rapid test, εφόσον εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορωνοϊού και οι εξής:

Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας, αδειοδοτημένες μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), Κέντρα διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας παιδιών με αναπηρία, σωφρονιστικά καταστήματα ένοπλες δυνάμεις Ελληνική Αστυνομία. Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ανοιχτές και κάθε είδους δομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, καθώς και λοιπές υπηρεσίες πρώτης γραμμής με υψηλό βαθμό έκθεσης σε λοιμογόνους παράγοντες λόγω της φύσης και του σκοπού λειτουργίας τους.

Με την ίδια τροπολογία ανατίθεται από συγκεκριμένους φορείς στον ΙΦΕΤ η προμήθεια των αναγκαίων υλικών για τη διενέργεια των επιδημιολογικών ελέγχων, ενώ παρέχεται στο Υπουργείο Υγείας η δυνατότητα να διαθέτει στους φορείς αυτούς έως τις 31/3/2021 τα εν λόγω υλικά από τα αποθέματά του.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με την ίδια τροπολογία «προβλέπεται η δυνατότητα έκδοσης υπουργικής απόφασης για την εξειδίκευση των κριτηρίων καθορισμού της ασφαλιστικής τιμής αποζημίωσης ανά κατηγορία φαρμάκου, καθορίζεται η έκταση συμμετοχής του ασφαλισμένου ανά κατηγορία φαρμάκων και εξειδικεύεται ο τρόπος κάλυψης ανά κατηγορία της διαφοράς ανάμεσα στην τιμή αποζημίωσης και τη λιανική τιμή φαρμάκου».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline