Σάββατο 27 Απριλίου 2024  05:17:31

Καβουρηδόν οι εμβολισμοί... Μόνο 9.750 οι πρώτες δόσεις στις 26 Δεκεμβρίου και τέλη Δεκεμβρίου άλλες 83.850..Πρώτοι στη σειρά οι 80.000 υγειονομικοί και μετά οι 330.000 ηλικίας 85 ετών και άνω. Κύριο

Οι υπόλοιποι, με προβλήματα υγείας(υποκείμενα νοσήματα) και οι 75 και άνω, σε αναμονή μέχρι τον Φεβρουάριο.

Το χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Σε τεράστια απόσταση από την παλαιά εξαγγελία για...δύο εκατομμύρια. εμβόλια κάθε μήνα.
Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένονται 9.750 δόσεις στις 26 Δεκεμβρίου.

Στις 27/12 θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής. Μαζί και οι Πρωθυπουργό και πιθανώς και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στις 28/12, θα γίνουν οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου (Πάτρας). Τέλος Ιανουαρίου θα δοθούν άλλα 429.000 εμβόλια κατά την αναλογία της χώρας μας και στο τέλος Φεβρουαρίου επιπλέον 333.450.

Πρώτοι στη σειρά οι 80.000 υγειονομικοί ( γιατροί, νοσηλευτές,. Τεχνικοί, διοικητικοί σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας κλπ)και θα ακολουθήσουν οι 330.000 ηλικίας 85 ετών και άνω.

-Οι υπόλοιποι, με προβλήματα υγείας(υποκείμενα νοσήματα) και οι 75 και άνω, σε αναμονή μέχρι τον Φεβρουάριο. Δεν είναι βέβαιο εάν θα προηγηθούν , όπως σε άλλες χώρες, οι ηλικιωμένοι σε γηροκομεία και άλλες μονάδες φροντίδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει από την Pfizer/BioNTech συνολικά 1.465.000 δόσεις του εμβολίου. Μικρή ποσότητα όταν πρέπει να εμβολιασθούν το 70% των ενηλίκων ατόμων της χώρας δηλαδή κάπου 5,5 εκατ.

Η κατανομή των δόσεων θα γίνει υπό την καθοδήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Πώς θα γίνεται η διανομή

Σε ό,τι αφορά στην αποθήκευση των εμβολίων, υπάρχουν ήδη πέντε ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, ενώ η διανομή τους θα γίνει με τη συνδρομή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Παράλληλα, η διαδικασία εμβολιασμών για τους πολίτες θα οριστεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ειδικότερα, η διαδικασία εμβολιασμού θα γίνεται με δύο τρόπους:
• Από τον ιστότοπο emvolio.gov.gr
• Από φυσικά σημεία (π.χ. με ραντεβού σε φαρμακεία)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline