Σάββατο 4 Μαϊου 2024  03:03:00

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Άρχισαν Οι έλεγχοι στα γηροκομεία - Οι κυρώσεις

Την ώρα που η Εθνική Αρχή Διαφάνειας πραγματοποεί ήδη τους πρώτους ελέγχους σε εργαζομένους των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία, η ΠΟΕΔΗΝ επιμένει στη μη υποχρεωτικότητα εμβολιασμού υγειονομικών και προσωπικού προνοιακών μονάδων, ζητώντας από την κυβέρνηση να ανασταλεί ο νόμος που προβλέπει ότι όσοι δεν εμβολιαστούν, θα τεθούν σε αναστολή.

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη που θα ανασταλούν η λειτουργία ζωτικών υπηρεσιών των νοσοκομείων στην κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας.

Άρχισαν οι έλεγχοι στα γηροκομεία

Δειγματοληπτικούς ελέγχους για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους εργαζομένους των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία, πραγματοποιούν από το πρωί κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΑΔ, όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση εξαίρεσης/απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ειδικότερους λόγους υγείας διατηρούν το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση εξαίρεσης έως την Τετάρτη 18/8.

Υπενθυμίζουμε πως από σήμερα το σύνολο του προσωπικού (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό) των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία, θα πρέπει να έχει λάβει την α΄ δόση ή τη μοναδική δόση εμβολίου.
Σημειώνεται επίσης πως από τις αρχές Ιουλίου έως και τις 12 Αυγούστου, το ποσοστό όσων εργαζομένων σε γηροκομεία έχουν κάνει έστω και την πρώτη δόση του εμβολίου ανέβηκε από το 62,23% στο 74,28% (12/8).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline