Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  05:23:58

Οικονόμου: Στα όριά του το ΕΣΥ – Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα για τους ανεμβολίαστους

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, διαμήνυσε πως η μεγάλη μάχη δίνεται στο να αντέξει το ΕΣΥ, κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη στήριξή του με κλίνες από ιδιωτικό τομέα, εντατικές από ιδιωτικό τομέα, με ιδιώτες γιατρούς κλπ. Λειτούργει το ΕΣΥ ως ενιαίο και δεν έχουμε συναντήσει άρνηση για διάθεση κλινών από ιδιωτικό τομέα» είπε.

Όπως τόνισε, «το σύστημα υγείας είναι στα όρια του, πιέζεται πάρα πολύ, αλλά δεν έχει ξεπεράσει τα όρια του. Συνεχίζουμε την τεράστια προσπάθεια και την έκκληση και τον σχεδιασμό για μαζικό εμβολιασμό. Βασική μας στρατηγική είναι η χώρα να μείνει ανοιχτή [...] Ό,τι γίνεται σημειακά θα αφορά τους ανεμβολίαστους, με περισσότερους περιορισμούς για τη δίκη τους προστασία και την έμμεση πίεση (για εμβολιασμούς) για να είμαστε ειλικρινείς. Έχουμε πάρει μέτρα που δυσκολεύουν σταδιακά από το Σεπτέμβρη τις συναλλαγές τους και την παρουσία τους σε σειρά από δραστηριότητες. Δεν είναι πολλά να κάνεις για τους ανεμβολίαστους από δω και στο έξης για να είμαστε ειλικρινείς».

Υπέρ των αυστηρών μέτρων η πλειοψηφία των πολιτών

Αρνητικά αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των πολιτών την είσοδο ανεμβολίαστων χωρίς τεστ σε εκκλησίες και σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το Open.
Στο ερώτημα αν οι ανεμβολίαστοι πολίτες πρέπει να μπαίνουν χωρίς rapid test στις εκκλησίες το 67% απαντά «όχι». Στο ερώτημα αν οι ανεμβολίαστοι πολίτες πρέπει να μπαίνουν χωρίς rapid test στα σούπερ μάρκετ το ποσοστό που απαντά «όχι» φτάνει το 62%. Να σημειωθεί τέλος πως το 54% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο μέτωπο της πανδημίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline