Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:18:56

«Πρέπει όλοι να εμβολιαστούν, με κεφαλαία οι ενήλικες»

«Είναι σαφές ότι η επιστήμη λέει ότι οι πάντες πρέπει να εμβολιαστούν. Με κεφαλαία για τους ενήλικες. Το πρέπει υπάρχει και για τα παιδιά» προειδοποίησε από πλευράς του στον σταθμό μας ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Καλύτερα να είσαι προσεκτικός παρά να κλαις μετά» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος όσον αφορά την επικινδυνότητα της Όμικρον.
Βατόπουλος: «Πρέπει όλοι να εμβολιαστούν, με κεφαλαία οι ενήλικες» -

«Η βιολογία λέει ότι οι επάλληλες παραλλαγές που επικρατούν είναι πιο μεταδοτικές, αλλά λιγότερο ή το ίδιο παθογόνες, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι αυτή η συνέχεια... Για να μην έχουμε εκπλήξεις παίρνουμε μέτρα» πρόσθεσε.

«Είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός όλου του πληθυσμού, αλλά μην ξεχνάμε τις μάσκες και τα πολλά ράπιντ τεστ» τόνισε ο καθηγητής.

 «Το ερώτημα είναι αν υπάρχει προηγούμενη διασπορά της Όμικρον»

«Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης, αρχής αποκλιμάκωσης, σε ό,τι αφορά τα κρούσματα πανελλαδικά» σημείωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. «Νομίζω ότι τις επόμενες μέρες θα φανεί πολύ πιο έντονα στους αριθμούς των κρουσμάτων» συνέχισε.

«Η διασωλήνωση δεν έχει φτάσει ακόμα στην πλήρη κορύφωση. Γύρω στις 15 του μήνα περιμένουμε κορύφωση της αυξητικής πορείας των θανάτων. Από εκεί και έπειτα περιμένουμε και εκεί αποκλιμάκωση. Είναι πτωτική η καμπύλη».

«Το ερώτημα είναι αν υπάρχει προηγούμενη διασπορά της Όμικρον, που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διασπορά» τόνισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline