Τετάρτη 8 Μαϊου 2024  07:58:06

Η εκτίμηση Έλληνα καθηγητή του Χάρβαρντ για τη εξέλιξη της επιδημίας

Για τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, δρα Στέφανο Κάλη, ήρθε η ώρα να αφήσουμε τους νέους, υγιείς «κι όσους θέλουν να προχωρήσουν».

Σε κείμενο που ανάρτησε στο LinkedIn, επισημαίνει ότι για την πλειονότητα των παιδιών και των ενηλίκων «η Covid-19 δεν συνιστά σοβαρή απειλή, παρά μόνον έναν μπελά για το σχολείο, τις δουλειές τους και τα ταξίδια».

«Όταν κορυφωθεί η Όμικρον, οι παραλλαγές που θα ακολουθούν πιθανώς θα είναι ακόμη ηπιότερες», ισχυρίζεται.
Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι επείγουσα ανάγκη να επιτραπεί στο κοινό, ειδικά στους νέους, να επιστρέψουν στην κανονική ζωή».

Ο καθηγητής τάσσεται υπέρ του ότι οι Αρχές πρέπει να εστιάσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της Covid-19 στους «ευάλωτους» κι όχι στο σύνολο του πληθυσμού, αφού πολλοί επιστήμονες συμφωνούν ότι η νόσος μετακινείται τάχιστα από την «πανδημική» σε «ενδημική» φάση σαν το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη.

Εξαιρουμένων των ηλικιωμένων, εκείνων που έχουν υποκείμενα νοσήματα και προβλήματα υγείας και των ανεμβολίαστων, για τους περισσότερους η Covid-19 «είναι περισσότερο ένας επιμελητειακός εφιάλτης παρά απειλή για την υγεία».

Ως εκ τούτου ήρθε η ώρα να σταματήσουν ή να μειωθούν δραστικά τα διαγνωστικά τεστ σε υγιή άτομα, που δεν εμφανίζουν συμπτώματα, αφού η υποβολή μεγάλου τμήματος του πληθυσμού σε τεστ για τις δουλειές τους και τα ταξίδια τους, καθιστά δυσκολότερο για τους ευάλωτους να υποβληθούν σε τεστ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline