Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  23:44:03

Άνοια: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο – Τι να τρώμε περισσότερο

Ακόμη ένα όφελος για την υγεία προσφέρει η κατανάλωση φυτικών ινών οι οποίες ήδη θεωρούνται ευεργετικές για το πεπτικό και το καρδιαγγειακό σύστημα. Ιάπωνες ερευνητές συσχετίζουν την κατανάλωσή τους με την προστασία του εγκεφάλου από την άνοια. Δείτε ποια κατηγορία φυτικών ινών θεωρείται πιο ωφέλιμη.

Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας έχουν όσοι καταναλώνουν άφθονες φυτικές ίνδες στη διατροφή τους σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nutritional Neuroscience. Το όφελος αυτό προστίθεται σε εκείνα του υγιούς πεπτικού συστήματος και των καρδιαγγειακών ωφελειών χάρη στην κατανάλωση φυτικών ινών.

Υπό την καθοδήγηση του Kazumasa Yamagishi καθηγητή του Πανεπιστημίου Tsukuba οι ιάπωνες ερευνητές αξιολόγησαν τα δεδομένα μεγάλης έρευνας σε ιάπωνες ενήλικες που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '80 (1985-1999).

Οι συμμετέχοντες, υγιείς ενήλικες ηλικίας 40-64 ετών, παρακολουθήθηκαν μεταξύ 1985 και 1999-2000, οπότε και σημειώθηκε αν παρουσίασαν άνοια για την οποία απαιτήθηκε ιατρική περίθαλψη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline