Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  09:08:12

Η Όμικρον 2 έφερε αύξηση των κρουσμάτων – Στην Ελλάδα τα χάπια της Pfizer

Μήνυμα πως η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει έστειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα.

Μήνυμα πως η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει έστειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα.

Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει. «Οι περισσότεροι το περνάνε ήπια. Η πανδημία μας ταλαιπώρησε πάρα πολύ, αύξησε τις ανάγκες σε προσωπικό, τις ανάγκες τις κλινικές, αλλά τα πολλά περιστατικά ήταν μη-Covid. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτήν τη νέα πραγματικότητα, πρέπει να προσέχουμε και να κρατάμε τα μέτρα, αλλά πρέπει να μπούμε και σε μια κανονικότητα».

Ηρθαν στην Ελλάδα τα χάπια της Pfizer

Όπως ανέφερε «ήρθαν από σήμερα τα χάπια της Pfizer στην Ελλάδα, μέσα στην εβδομάδα θα τελειώσει η διαδικασία και θα ξεκινήσει η διάθεσή τους στους πολίτες».

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, επεσήμανε πως παρατηρείται σαφή αυξητική τάση στα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, ενώ ανέφερε πως ο αριθμός ενεργών κρουσμάτων είναι στα 130.000. Η διάμεση ηλικία έχει αυξηθεί στα 37 έτη, όπως και ο αριθμός θετικότητας.
Επίσης, η καθηγήτρια τόνισε ότι παρατηρείται μία μείωση στα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους, ενώ βάσει των στοιχείων αυτών, στην Ελλάδα οι επαναμολύνσεις ξεπέρασαν τις 90.000.

Παράλληλα, καταγράφεται αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα και ειδικότερα στην Κρήτη.
Πολυπαραγοντικοί οι λόγοι αύξησης των κρουσμάτων
Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου η υποπαραλλάγή «Όμικρον 2» επικρατεί σταδιακα και σε συνδυασμό με τη χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων από ορισμένους πολίτες, έχουμε οδηγηθεί στην τελευταία έξαρση.

Σε ό,τι αφορά την «Όμικρον 2», πρόσθεσε πως είναι αξιοσημειώτη η διασπορά και ήδη καταγράφεται στο 50% των νέων κρουσμάτων, ενώ έχει σχεδόν κυριαρχήσει στην Κρήτη. «Η νοσηρότητα δεν διαφέρει σημαντικά με αυτή της Όμικρον», πρόσθεσε.
23.529 νέα κρούσματα

Σε 23.529 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.
Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 58 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 26.995.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline