Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:59:41

Πέντε τροφές γεμάτες πρωτεΐνη που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος μετά τα 40. Προσθέσετε τες άμεσα στη διατροφή σας

Ας είμαστε ειλικρινείς. Η προσαρμογή της διατροφής σας, όσον αφορά στην απώλεια βάρους, μπορεί να είναι πραγματικά επίπονη.

Αλλά η επιλογή των σωστών τροφίμων για την υποστήριξη των προσπαθειών σας για είναι ένα απαραίτητο βήμα στη διαδικασία -ειδικά όσο μεγαλώνετε.

Το Eat This, Not That! μίλησε με τη Lisa Young, διατροφολόγο και συγγραφέα του βιβλίου Finally Full, Finally Slim, η οποία αποκάλυψε ποιες είναι οι πέντε πρωτεϊνούχες τροφές που θα σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας για απώλεια βάρους μετά τα 40.
Αυγά

Είτε τα κάνετε ομελέτα, είτε τα τυλίγετε σε ένα υγιεινό πρωινό wrap, είτε τα απολαμβάνετε βραστά, τα αυγά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χορτάσετε πρωτεΐνη.
«Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, καθώς είναι γεμάτα με πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά», εξηγεί η Young. Μελέτες έχουν δείξει, μάλιστα, ότι η κατανάλωση αυγών ως πρωτεϊνούχο τρόφιμο μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να αισθάνονται πιο χορτάτα και να νιώθουν κορεσμένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Όσπρια

Τα όσπρια και τα φασόλια όπως ο αρακάς, οι φακές και τα ρεβίθια είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεϊνών, φυτικών ινών και υγιεινών υδατανθράκων. Σύμφωνα με το WebMD, τα φασόλια βοηθούν στην κίνηση του οργανισμού σας. Επιπλέον, η έρευνα αποκαλύπτει ότι τα υπέρβαρα άτομα που ακολουθούσαν μια δίαιτα γεμάτη πρωτεΐνες έχασαν περισσότερα κιλά τρώγοντας φασόλια ως κύρια πηγή πρωτεΐνης.

«Τα φασόλια είναι μια πολύ σημαντική πρωτεϊνική τροφή για τα άτομα που είναι vegan ή χορτοφάγοι», προσθέτει η Young. Αλλά ανεξάρτητα από το αν είστε vegan ή όχι, τα φασόλια είναι μια σταθερή επιλογή πρωτεΐνης που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας αν θέλετε να χάσετε βάρος.
Ψάρια και θαλασσινά

«Τα θαλασσινά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενσωματώσετε υγιείς πρωτεΐνες στη διατροφή σας», λέει η Young. «Μερικά εξαιρετικά παραδείγματα είναι ο σολομός, η πέστροφα και τα οστρακοειδή. Ο σολομός είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία μας», συμπληρώνει.
Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι σπόροι και οι ξηροί καρποί είναι τόσο ευπρόσδεκτοι για να πασπαλίζετε πρόσθετα θρεπτικά συστατικά στο πλιγούρι βρώμης σας, στη σαλάτα, στο πιάτο με θαλασσινά ή πραγματικά σε οποιοδήποτε γεύμα θέλετε να δημιουργήσετε!
«Περιέχουν τέτοια θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, μέταλλα και υγιή λιπαρά, τα οποία βοηθούν στην απώλεια βάρους, καθώς κρατούν τα άτομα χορτάτα για περισσότερο χρόνο», εξηγεί η Young. «Είναι σημαντικό να τους τρώτε με μέτρο, όμως, καθώς οι πολλοί ξηροί καρποί μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους».
Σόγια

Τέλος, η Young συνιστά την κατανάλωση προϊόντων σόγιας, όπως το tofu, τα οποία είναι γεμάτα πρωτεΐνες, αν θέλετε να χάσετε βάρος.
«[Αυτές οι τροφές] έχουν συνδεθεί με μειωμένη όρεξη και [έχει αποδειχθεί] ότι υποστηρίζουν την απώλεια βάρους. Πρόκειται για μια καταπληκτική φυτική πρωτεΐνη που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline