Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:11:49

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: Παραμένουν οι ελλείψεις στα φάρμακα

Αρκετά φάρμακα αποσύρονται από την ελληνική αγορά με αποφάσεις των εταιρειών - «Η υγεία των πολιτών είναι υπεράνω πειραματισμών και κερδών».

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ελλείψεις των φαρμάκων στη χώρα μας όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ). Σημειώνει ότι οι εταιρείες ήδη ενημερώνουν τους φαρμακοποιούς ότι «για διαφόρους λόγους αδυνατούν να εφοδιάσουν την αγορά με τα απαραίτητα φάρμακα».

Ο ΦΣΑ τονίζει ότι οι συνεχιζόμενες παράλληλες εξαγωγές εντείνουν περισσότερο το πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα φάρμακα με αποφάσεις των εταιρειών αποσύρονται από την ελληνική αγορά.
Ο σύλλογος καλεί την Πολιτεία να παρέμβει ώστε να μπορέσουν επιτέλους οι πολίτες να βρίσκουν τα απαραίτητα φάρμακα για την υγεία τους. Επίσης ο σύλλογος θεωρεί ότι ο ΕΟΦ «οφείλει να σταματήσει την έγκριση των παράλληλων εξαγωγών όλων των φαρμάκων και να αντιληφθούν όλοι οι αρμόδιοι, ότι η υγεία των πολιτών είναι υπεράνω πειραματισμών και κερδών».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline